Säsongens finaste halsdukar – Café väljer ut 10 favoriter

Halsduken är ett av våra favoritplagg, som både värmer och höjer modegraden när hösten blir grå. Vi har valt ut de tio snyggaste varianterna ur webshopparnas utbud.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-27 16:09  |  Lästid: 2 minuter

De senaste dagarnas obegripligt gråa väder har klargjort två saker. Det ena är att hösten inte är så mysig som alla låtsas att den är, och det andra är att det är dags att plocka fram halsduken.

Halsduken är nämligen ett plagg som inte bara värmer bäraren, utan som också kan bidra med en välkommen färgklick en mulen höstdag. Många är vi som draperar oss helt i svart om vintern, för att lätta upp det kan en halsduk bidra med mönster och färg.

En annan fördel med halsduken är att den kan göra din outfit stiligare, eller slarvigare om man så vill, på bara några sekunder. En elegant knut runt halsen höjer stilgraden, medan en slarvigt hängande scarf för tankarna till en bedagad rockstjärna. Experimentera med olika knutar för att hitta vad som passar just dig.

halsdukar1

Bland helfärgade halsdukar är det i höst snyggast att satsa på varma färger som ligger någonstans mellan trendfärgerna kamel och rostfärgat. Från vänster: Asos, Lexington, Gant och Tiger of Sweden.

halsdukar2

Om man istället satsar på mönstrat finns det mycket att välja på. Den rutiga halsduken syns en hel del, både från Saint Laurent och Acne Studios. Med tanke på Supremes samarbete med Aquascutum känns rutigt som rätt val i höst. Från vänster: Tiger of Sweden, Acne Studios, Eton, Aquascutum, Oscar Jacobson och Amanda Christensen.

Alla produkter är valda av Café. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 15:26