Hoppa till innehåll

Schweiziska lyxmärket lanserar superlimiterad dykarklocka

Jonas Strandberg

För den som vill utforska havsdjupen med stil släpper nu Blancpain en väldigt snygg och väldigt dyr klocka i väldigt få exemplar.

I år fyller den klassiska dykarklockan Fifty Fathoms hela 70 år, vilket uppmärksammas av tillverkaren Blancpain på ett minst sagt uppseendeväckande sätt. Tidigare under året har man lanserat två exklusiva klockor som med sin karaktäristiska design hyllar den gamla trotjänaren Fifty Fathoms. Nu är det dags för den tredje och sista klockan, smidigt nog döpt till Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 3.

Klockan tål ett vattentryck på 30 bar (motsvarande cirka 300 meter), tillverkas i 555 exemplar och levereras i en förpackning inspirerad av klassiska kamerahus. Detta som en hyllning till de första riktigt avancerade undervattenskamerorna som utvecklades parallellt med dykarklockorna.

Själva klockan är tillverkad i 9K bronsguld, vilket enligt uppgift ska motverka rost över tid och därmed förlänga livslängden på det extremt exklusiva armbandsuret.

Priset då? Jo, den som vill fira 70-årsjubileum med Blancpain får avvara blygsamma 32 000 dollar. Den går dock inte bara att klicka hem, utan man får höra av sig direkt till tillverkaren och fråga om det finns en eller två kvar som man kan få köpa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.