7 bra högtalare som dessutom höjer inredningen

Dags att städa bort ditt grabbiga hifi-system, här är ljudsystemen som du stolt kan visa upp i bokhyllan. Café listar de sex snyggaste högtalarna just nu.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-29 08:04  |  Lästid: 3 minuter

Högtalare är en sådan där investering som ofta orsakar huvudvärk för inköparen. Lika härligt som det är med musik ljudande genom hemmet, lika själsdödande är processen att stå på ett hangarliknande teknikvaruhus och försöka dölja att man inte vet vad mellanregister är för en överentusiastisk säljare. Till råga på allt är de flesta högtalare värda namnet väldigt fula – fram till nu det vill säga.

Idag är nämligen marknaden full av snygga högtalare, som också ofta är bärbara och möjliga att ta med på vårhänget i parken. Se högtalarinköpet som en del av ditt inredningsarbete snarare än att köpa en stor fyrkantig koloss med ett medusa-liknande inferno av sladdar bara för att en västbeprydd säljare övertalat dig om vikten av ett ordentligt hifi-system.

Café har plockat ihop sju högtalare som inte bara låter bra, utan även fungerar som snygga inredningsdetaljer.

Urbanears Connected Speakers

Svenska Urbanears har gjort sig kända för sina stilrena hörlurar med innovativa funktioner. Nu kommer trådlösa högtalare i elegant design som kommer i två storlekar med tanken om att man ska kunna kombinera högtalarna i olika rum. Pris: från 3500 kr.

Marshall Acton

Retrohögtalare med analog känsla, separata reglage för volym, bas och diskant gör att det känns som att pilla på en riktig gitarrförstärkare. Om du inte gillar bluetooth så medföljer en krullig aux-sladd som ger perfekta 70-talsvibbar. Pris: 1 490 kr.

Sonos Playbase

Playbase är namnet på Sonos nya hemmabiohögtalare som har skapats eftersom 70 procent av alla TV-apparater är placerade på möbler, och inte på väggen. Playbase är därför en supertunn högtalare som är tänkt att försvinna under TV:n, med en design som ska föra tankarna till ett utskuret stenblock. Släpps den 4 april. Pris: 7 499 kr.

Bang & Olufsen Beosound 

Snyggast av alla högtalare är kanske ändå Beosound från danska Bang & Olufsen som kommer i två olika storlekar. Du trycker på play, pausar och ändrar volym på toppen av högtalaren, som med hjälp av en sensor gör att du kan utföra samma kommando oavsett vilken riktning du står i. Även ljudet riktas åt alla håll på denna portabla högtalare i aluminium. Pris: från 11 995 kr.

Happy Plugs Sound Piece

Happy Plugs gör inte bara färgglada hörlurar, deras Sound Piece är en statement-högtalare som fungerar lika bra både som ljudkälla och inredningsdetalj i vardagsrummet. Här med elegant utbytbar front i marmor. Pris: 1 899 kr.

Transparent Speaker

En av de senaste årens snyggaste tekniknyheter är den transparenta högtalaren från designstudion People People, en högtalare som gjorde succé efter att ha lanserats med hjälp av en Kickstarter-kampanj. Nu lanserar man en mindre variant som även den ska finansieras genom Kickstarter. Klicka här för att köpa den stora varianten, eller här för att bidra till att göra den mindre varianten till verklighet. Pris: 6 600 kr.

B&O Play Beolit 17

Med design av prisbelönta danska industridesignern Cecilie Manz är 2017 års upplaga av Beolit ett fint exempel på B&O Plays skandinaviska formspråk, och med 24 timmars batteritid och handtag i läder är den enkel och snygg att ta med utanför hemmet. Pris: 4 999 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:11