Annons

Sju grymma cocktails – med bara två ingredienser

Snabbt, enkelt och gott. Kolla in dryckesredaktören Andreas Grubes tips på schyssta cocktails som bara kräver två ingredienser!

Andreas Grube
Sju grymma cocktails – med bara två ingredienser

Visst kan det vara fantastiskt kul att stå och fixa och trixa med lite mer avancerade cocktails. Men ibland är det grymt att kunna rafsa ihop något svingott på nolltid med få komponenter.

Här är sju klassiker som bara innehåller två ingredienser. Och nej, varken GT eller martini fick vara med här, för de kan ni ju redan…

Annons

The Greyhound

Superenkel drink med vodka och grapejuice. Fyll ett glas med gott om is, häll på 6 cl vodka och 15 cl juice. Rör om och servera med grapezest som garnityr. Tips: testa även att göra med blodgrape!

Gilla Cafe.se på Facebook

Bellini

Lyxig klassiker där ursprungsreceptet säger prosecco och persikopuré, men känn dig fri att experimentera med vilket bubbel och vilken puré du vill. 6 cl puré och 10 cl bubbel brukar ungefär vara lagom.

Garibaldi

Ett tjusigare namn för Campari-Orange, och det är precis vad den också innehåller. Personligen tycker jag att 50/50 är en bra ratio här, men det är en smaksak hur bitter man vill ha den. Servera med rikligt med is, gärna i tumblerglas.

Dark ’n Stormy

Mörk rom, ginger beer och is, som serveras i highballglas. 6 cl rom och 12 cl ginger beer är en bra utgångpunkt, men experimentera som du vill. Gott att garnera med apelsinskal.

Snakebite

Kommer du ihåg den här gamla klassikern? Dags att plocka upp den sköningen igen tycker jag. 50/50 lageröl och cider är receptet, och vetefan om den egentligen kan klassa som en ”cocktail”, men gott och uppfriskande är det i alla fall. Och sitter så sjukt bra ihop med potatischips.

Black Russian

Personligen har jag lite svårt för mjölkdrinkar, och därför gillar jag bättre den här än White Russian. Utgå ifrån grundreceptet på 2 delar vodka och 1 del Kahlua, serverat i tumblerglas med mycket is.

Black Velvet

Lika delar champagne och stout (till exempel Guinness). Ofta görs den i skikt, genom att man först fyller ett champagneglas till hälften med bubbel och sedan toppar med stouten. Faktiskt en riktig smaksensation.

Annons

Dela (54)
Tweeta

Annons


Laddar