Sjuka kostschemat som hjälpt US Open-vinnaren att lägga på sig 20 kg muskler – på ett år

Bryson DeChambaeu

En proteinshake istället för cigarr och champagne. Ja, så firar muskelgolfaren Bryson DeChambeau en majorvinst.

Wilmer Gyllström | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2020-09-21 14:53  |  Lästid: 2 minuter

Golfen är inte direkt känd för sina atletiska kroppar, även om 90-talsgolfkroppar i stil med John Daly och Colin Montgomerie inte längre tillhör den absoluta världstoppen. Men när golfvärldens just nu mest omtalade spelare, Bryson DeChambeau återvände till banan i juni, efter corona-uppehållet, hade han biffat till på sig rejält. Resultat: 20 kilo muskler plus.

Under natten mot måndag svenska tid tog muskelknutten sin första majorvinst när han spelade hem US Open på ett överlägset vis. Hans otroliga sving har nog ingen missat. ”Jag slår så hårt jag bara kan”, säger DeChambeau om sin sving som resulterat i många driverslag över 320 meter under golfsäsongen. Men vad är egentligen hemligheten bakom amerikanens monstersving?

Enligt DeChambeaus tränare Greg Roskopf slänger tungviktaren i sig 5-6 tusen kalorier om dagen för att bygga på sig muskler, vilket motsvarar ungefär 10 Big Macs.

Detta stoppar golfens nya superstjärna i sig dagligen:

Frukost:

  • Fyra ägg, fem skivor bacon, rostat bröd, två proteinshakes.

Under dagen:

  • Peantubutter and jelly-mackor, proteinbars, snacks, två till tre proteinshakes.

Middag:

  • Biff, potatis, två proteinshakes.

Totalt alltså runt sju proteinshakes dagligen. Huruvida DeChambeau varierar smakerna på sitt proteintillskott förtäljer inte historien.

Trots ynka 23 fairwayträffar lyckades DeChambeau gå under par och vinna sin första majortitel med sex slags marginal.

Roskopf, som bland annat tränar NFL-laget Denver Broncos, är överraskad hur DeChambeaus fysik har utvecklats under så kort tid. ”Jag har aldrig sett den typ av förändringar hos en idrottare som han gjort under den senaste sexmånadersperioden”, sa Roskopf till ESPN. Han tillägger att atleter blir allt snabbare, starkare och större men att det här är någonting extraordinärt.

Det är svårt att tro att det skiljer drygt ett år mellan bilderna, men så är det. Med hjälp av bland annat sju proteinshakes om dagen är Bryson DeChambeau numer sinnebilden för ordet bulk.

Efter segern avnjuter majorvinnaren en proteinshake under intervjun. Ingen har missat muskelbyggarens fysik och en reporter frågar om vikt och längd. ”Jag är 185 cm och väger sisådär 105 kilo, beroende om jag slängt i mig en köttbit eller inte”, skrattar DeChambeau. Men han berättar vidare att siktar på att nå 110 kilo så småningom.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-21 15:00