Skådespelaren Henrik Norlén om sina bästa golftips

Skådespelaren Henrik Norlén är en väldigt passionerad golfare. För Café berättar han om sina bästa tips på golfbanan.

Redaktionen  |  Publicerad 2016-05-06 16:21  |  Lästid: 2 minuter
henriknorlen
Foto: Knut Koivisto

Du känner igen honom från Modus, Beck, Johan Falk eller Skilda världar. Skådespelaren Henrik Norlén har medverkat i allt från serier, filmer till teaterpjäser. Och även om det är genom filmduken eller på scenen vi är som mest vana att se honom finns det även en annan plats där Henrik Norlén inte är särskilt sällsynt att skådas – på golfbanan. Vi frågade honom om hans favoritbanor, bästa golftips och målen för säsongen.

Vilka är Sveriges bästa golfbanor? 

– Bro Hof Slott, de har två banor som heter The Stadium Course och The Castle Course. The Stadium Course har ju blivit utsedd till Sveriges bästa bana. Bjäre Golfklubb är alltid i så fantastiskt bra skick, trevlig personal och ligger på en väldigt härlig plats med otroligt fin utsikt.

Vad har du i handikapp?

– 10.

Vad använder du för klubbor? 

– Jag spelar alltid med Titleist klubbor och har deras AP2-järn och deras 915-driver.

När blir du som mest arg när du spelar golf?

– Jag kan nog bli arg på det mesta, men jag blir nog mest arg när jag missar ett utslag.

Har dina skådespelarkunskaper varit till någon hjälp i ditt golfspelande?

– Ja, när man spelar match kan man ha användning av skådespel genom att lura motståndarna att man är på ett visst humör som de tror att de kan utnyttja.

Har du något favoritplagg på golfbanan?

– Jag kan inte spela golf i shorts, jag måste ha långbyxor på mig. Det kan vara 30 grader varmt ute men jag kan inte se mina egna knän när jag spelar golf av någon anledning. Sedan har jag alltid Titleist-keps på mig när jag spelar, det är mitt märke.

Vad har du för mål för säsongen?

– Att bli en stabilare golfare och att gå ner till 8 i handikapp. Sedan ska jag också vinna pjäsmästerskapet som jag spelar med ett gäng kompisar i augusti, det är den viktigaste tävlingen på året. Vi har spelat i nästan 15 år men jag har aldrig vunnit.

Har du några fler "golftraditioner"?

– Jag åker till Storbritannien i juni varje år för att titta på The Open Championship. Det kan jag verkligen rekommendera folk att göra. Det är inte så svårt att få biljetter och det är en fantastiskt upplevelse, att se världens bästa golfare bemästra de banorna.

Vilka är dina fem bästa golftips?

– Ha en atletisk uppställning till bollen, vrid upp ordentligt, framåtlutande skaft i träffen, använd axlarna när du puttar, gör rent skårorna i dina klubbor.

Läs också: Henrik Norlén om sin filmkarriär, drömmen om att bli sportkommentator och att rättfärdiga mord.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:05