Smidig sakhittare

Hittar du inte fjärrkontrollen? Är nycklarna borta? Eller har din cykel blivit stulen? Den lilla brickan Tile kan hjälpa dig med allt det där. Vi människor har tappat bort prylar så länge det har funnits prylar att tappa bort. Och i och med att vi skaffar allt mer saker tappar vi också bort mer saker. […]

Publicerad 2013-09-12 08:00  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

Hittar du inte fjärrkontrollen? Är nycklarna borta? Eller har din cykel blivit stulen? Den lilla brickan Tile kan hjälpa dig med allt det där.

Vi människor har tappat bort prylar så länge det har funnits prylar att tappa bort. Och i och med att vi skaffar allt mer saker tappar vi också bort mer saker. Men nu kommer en effektiv motreaktion. Tile är en vattentålig liten bricka som du du fäster på det du inte vill förlora, och som du spårar via din mobiltelefon. Om din bricka är utom räckhåll från telefonen, det vill säga över cirka 40 meter, kan du SOS-märka brickan. Det betyder att när andra personer som har Tile-appen installerad på sin mobiltelefon, kommer inom räckhåll från din Tile, så får de ett diskret meddelande om detta och kan hjälpa dig att få tillbaka din pryl.

Med andra ord kommer prylens stöldskyddsfunktion vara effektiv först när världen kryllar av Tile-användare. Men med tanke på att en bricka endast kostar från 90 till 120 kronor (beroende på hur många du beställer), så är väl inte det helt omöjligt.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta