Snart kan du blockera dina hatartister på Spotify

Kvinna håller upp ett plakat med budskapet ”Mute R Kelly”.

Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för den väldigt medvetna Spotify-lyssnaren.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-01-22 09:29  |  Lästid: 1 minut

Det finns artister man inte kan sluta lyssna på, artister man vill bli polare med, och så finns det förstås även artister man helst skulle vilja radera från jordens yta.

Mer eller mindre har vi alla känt det någon gång. Man stör sig så rejält på en artist att man (nästan) ber till gud att den inte dyker upp stup i kvarten, men så GÖR den det. 

Skönt nog så är detta snart möjligt att förhindra, åtminstone i din egna lilla musikbubbla: svenska streamingjätten Spotify är på gång att aktivera en blockfunktion i sin app, där du kan plocka bort artister du inte vill lyssna på.

När funktionen lanseras låter den dig sonika blockera en artists låtar och album i ett bibliotek, en spellista, och till och med på olika radiostationer på Spotify.

Den världsdominerande musikappen har under den senaste tiden märkt ett ökat tryck för att erbjuda en blockfunktion till sina användare. Bland annat efter alla anklagelser om sexuellt våld och misshandel från sångaren R. Kelly. Hashtaggen #MuteRKelly har även hjälpt till med att driva efterfrågan för funktionen framåt. 

Men när släpps den potentiellt livsförbättrande (nåja) funktionen som kan rädda dig från ditt eget raseri? Spotify håller för nuvarande på att testa ”spela inte den här artisten”-funktionen i sin senaste iOS-version, men i nuläget det i inget officiellt datum skriver teknik- och nyhetssajten The Verge.

Artikeln publicerades fört på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-22 09:32