Hoppa till innehåll

Snart öppnar en väldigt lyxig padelanläggning på NK:s tak mitt i Stockholm

Padel på NK:s tak

Det är inte klokt hur snabbt racketsporten padel växer.

Efter att Sveriges nationalarena Globen förvandlats till en padelanläggning under pandemin lär det inte komma som en chock att Sverige snart också kan stoltsera med padellyx och flärd i världsklass. Just nu byggs det för fullt på NK Parkadens tak, där den exklusiva padelanläggningen NK Padel & Social ska ligga.

NK:s padelanläggning kommer att vara totalt 3 000 kvadratmeter, fördelat över två våningar. Bland annat finns det fyra utebanor – två med tak och två utan. Förutom padelbanor kommer det även finnas gym, löparbana och yta med möjlighet för events. Premiumpadel mitt i Stockholm förväntas du kan spela från och med april 2021.

Bakom initiativet finns det nystartatade premiummärket inom padelmode Ascaro, som startats av modeentreprenören Oscar Arrsjö och reklambyråmannen Christian Albinsson. Bland ytterligare intressenter och finansiärer bakom den nya padelsatsningen märks bland andra techmiljardären Henrik Persson Ekdahl och Avicii-managern Ash Pournouri.

LÄS OCKSÅ: 11 märkliga saker Sverige hade sluppit om padel inte varit vår nya nationalsport

– Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK:s tak och dess närhet till varuhuset som hemvist. Vi tror att det kan bli en väldigt uppskattad padelanläggning i absolut världsklass, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

Världens högst belägna tennisplan på toppen av lyxhotellet Burj al Arab i Dubai.

Även om NK:s kommande takbanor har några höjdmeter att ta in på den spektakulära tennisplanen belägen på toppen av Dubai-hotellet Burj al Arab får man konstatera att den fortfarande ganska unga racketsporten padel växer närmast chockerande snabbt.

– Vår vision är att taket kommer att utvecklas till en inbjudande social mötesplats för stockholmare och turister – en smältdegel med padel som bas men med spännande möten mellan människor som det stora värdet, säber Christian Albinsson, medgrundare av Ascaro.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.