Sneakerskriget: Reebok erbjuder nya skor till de som bränner sina New Balance-dojor

Kriget i korthet: New Balance uttryckte viss optimism över att Trump blir president varpå kunderna svarade med att elda upp sina NB-sneakers. Då svarar Reebok i sin tur med att erbjuda dem nya skor. It. Is. On.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2016-11-24 17:02  |  Lästid: 2 minuter
Foto: Shutterstock, Reebok, New Balance

Foto: Shutterstock, Reebok, New Balance

Sneakers-världen står i brand, bokstavligen talat. I en intervju med Wall Street Journal uttryckte Matt LeBretton på New Balance en viss optimism över att Donald Trump blir president. Reportern Sara Germano tweetade ett, enligt LeBretton, lösryckt citat ur intervjun:

Uttalandet om Trump fick många sneakers-användare att se rött, och många arga kunder postade bilder och videoklipp på hur de eldade upp, eller på annat vis gjorde sig av med, sina New Balance-skor.

Samtidigt utsåg en nynazistisk tidning New Balance till ”the official sneakers of white people”, enligt Esquire. Aj. Men den enes död är den andres bröd, brukar man ju säga. Reebok svarade twittrarna som bränt sina NB-skor att de skulle få ett par nya.

New Balance har i efterhand förtydligat vad Matt LeBretton syftade på med det uppmärksammade Wall Street Journal-citatet. Och det var att ett frihandelsavtal med EU skulle vara dåligt för de amerikanska sneakers-företagen – och Obama är för frihandelsavtalet, medan Trump (och Clinton för den delen) är emot. Så här skriver de på Twitter:

Huruvida Reebok faktiskt har skickat skor till anti-New Balance-aktivisterna är i dagsläget oklart.

Källa: EsquireSole Collector, Forbes

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar