Hoppa till innehåll

En modern klassiker är tillbaka – då släpper Lidl sina nya sneakers

Lidl sneakers 2022

Lidls New Balance-liknande nya sneakers i all ära – fleecetröjorna är de riktiga godbitarna här.

Vissa grejer från det första pandemiåret, år 2020, är svårare att glömma än andra. Till exempel Netflix skruvade dokumentärserie Tiger King, hur en statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten färdades från offentlig anonymitet till att axla en landsfadersroll på rekordtid och, sist men inte minst, hur folk köade som om det vore en Jimi Hendrix-spelning på Gröna Lund utanför en Lidl-butik för att lägga sina budgetvantar på ett par sneakers för 149 kronor.

Pr-värdet för Lidls sneakerssläpp måste varit enormt, inte minst märktes trycket på den här domänen där över 100 000 personer läste en notis om den tyska matvarujättens nya skosatsning. Lidl-sneakern blev en brottarsuccé och när den kom till Sverige tömdes butikshyllorna runt om i landet på bara några timmar. 

Sen dess har den blågulröda tysken släppt ett flertal kollektioner i form av både kläder och accessoarer och 21 november är det dags att fylla butikerna med en ny kollektion. Den nya Lidl-kollektionen består bland annat av ett set i teddy-fleece (snygga!) och en fiskarhatt. Men den stora dragaren stavas alltjämt sneakers.

Den nya sneakern är enligt Lidl själva vit och stilren och påminner väldigt mycket om en New Balance-sneaker, om Café tillåts sparka in en vidöppen dörr. Skorna kommer att finnas tillgänglig i storlekarna 37–46. Kostnaden är dock inte längre hysteriskt låga 149 kronor, den här gången kostar Lidls sneakers 199 kronor. Inflation is a bitch.

Här hittar du fler bilder på Lidls nya klädkollektion som släpps i butik 21 november.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Lidl:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.