Hoppa till innehåll

Daniel Lindström: De här skorna är snyggast till bröllop i sommar

Snygga kostymskor från Off-White

Varje månad svarar Cafés modechef Daniel Lindström på läsarfrågor om stil och mode. Den här gången har han svar på sommarens kanske klurigaste stilfråga – vilka herrskor som egentligen är snyggast till bröllop.

Bästa badbyxorna?

Fråga: Vilka badbyxor ska man ha i sommar om man både vill se snygg och ”stilig” ut? /Pontus Lindgren

Svar: Jag tycker om enfärgade modeller som är lite kortare i modellen. Mina favoriter just nu kommer från svenska CDLP och är tillverkade i hållbara materialet econyl. 

Tid för ny Rolex-klocka?

Fråga: Jag har längre drömt om att köpa ett riktigt fint armbandsur som jag kan ha hela livet ut. Ett välkänt märke, gärna Rolex, och en modell som både känns traditionell men lite ny. Har du något förslag? Tack på förhand! /Kristofer T

Svar: Jag gillar Rolex GMT-Master II som visar olika tidszoner. Den nya färgställningen svart och grön är otroligt snygg! Räkna dock med lång väntetid på denna modell, produktionen är långsam och efterfrågan stor.

Hur bär jag vita jeans i sommar?

Fråga: En fråga jag ofta ställt mig: Vita jeans ser alltid så snyggt ut på bild, men när jag väl ska prova ett par känner jag mig obekväm direkt. Har du några tips för hur man bär vita jeans på bästa sätt? /Hugo T

Svar: För det första ska man välja en rak modell, vita jeans som sitter tajt mot benet är verkligen inte snyggt. Matcha byxorna med en blå jeansjacka eller stickad tröja i grått eller beige. Använder du svart överdel till vita jeans blir kontrasten för stark.

Var köper man äkta cowboyboots?

Fråga: Hej! Jag har en fråga som gäller cow­boyboots. Det finns ju modemärken som gör liknande skomodeller, men jag är ute efter ”the real deal”. Om man ska investera i ett par tänker jag att det ska vara riktigt bra kvalitet och tillverkning på traditionellt sätt. Tips? /Adam Lindgren

Svar: Några varumärken att hålla ögonen på: Lucchese, Tecovas, Tony Lama, Ariat och Rios of Mercedes. De är från Texas och har alla försäljning online. I Sverige kan du med fördel göra ett besök hos Sko-Uno på Gamla Brogatan i Stockholm.

Trendigaste shortsen? 

Fråga: Hej Daniel! Ska shortsen vara stora eller små i sommar? Skämt åsido, det känns som en återkommande grej med ”shortsdebatt” i Sverige … jag vill veta var du står! /Jonas Andersson

Svar: Jag gillar tennisshorts som slutar mitt på låret. Vill du vara mer trend­riktig så skulle jag dock rekommendera en modell med lösare silhuett. De behöver inte vara långa så det går över knäet men gärna vida och lite pösiga i grenen, som Paul Smith-shortsen ovan. 

Hur liten kan en väska vara?

Fråga: Vilken typ av väska ska man välja om syftet är att bära den med sig ute på krogen? Jag har sett att många varumärken gör mindre och mindre väskmodeller. Tycker du att det funkar för killar? /Musse

Svar: Absolut! Det är bara dina egna behov som bestämmer hur liten eller stor en väska ska vara. Om du bara tänkt bära med dig mobiltelefon, plånbok och en nyckelknippa, då är det ju bara mer praktiskt om väskan är riktigt liten. Kanske kan väskan från Jacquemus ovan funka som inspiration? 

Snyggaste kostymskorna?

Fråga: Oxfords, brogues, derbys, loafers – vilka skor tycker du är snyggast till kostym? Jag ska på bröllop i sommar och behöver uppdatera mig stilmässigt. /Dennis Holmgren

Svar: Skor till kostym är väldigt individuellt. Alla modeller som du räknat upp funkar givetvis. Personligen gillar jag klassiska herrskor men med någon liten tvist, som till exempel ikoniska Church’s samarbete med Off-White och Virgil Abloh. Där får det gamla möta något nytt och modernt.

Har du frågor om mode och stil? Mejla till daniel.lindstrom@cafe.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.