Hoppa till innehåll

Snyggaste hojen i stan – här är höstens hetaste elcykel

Cowboy Elcykel

Hoppa upp på sadeln i höst.

Med smart teknik och minimalistisk design ska den prisvinnande belgiska elcykeltillverkaren Cowboy fånga de medvetna storstadspendlarnas hjärta. Och de har redan rullat en bra bit på väg. Fjärde generationens cykelmodell – Cowboy 4 – som lanseras i Sverige i höst, är en riktig lättviktare på 18,9 kilo, det portabla batteriet inkluderat, och med en räckvidd på 70 km med full laddning.

Cowboy styrs i mångt och mycket via cykelns egen app, som även används för att låsa upp cykeln. När din smartphone väl är dockad ter sig möjligheterna närmast oändliga: Välj den snabbaste eller hälsosammaste vägen till din slutdestination med hjälp av appens navigationssystem, som bland annat rekommenderar den bästa rutten för att undvika luftföroreningar.

Få pushmeddelanden med information om exempelvis däck som behöver pumpas, liveuppdateringar om dagens väderlek och info om hastighet, distans och kaloriförbränning. Om cykeln blir stulen eller om du förträngt vilken gata du parkerat på hjälper appen dig att hitta din Cowboy med hjälp av den integrerade GPS:en.

Cykeln har även en falldetektering som skickar ett meddelande till dina nödkontakter och delar din position om du skulle cykla omkull. Cowboy 4 kommer i färgerna svart, sand och khaki, levereras i december och säljs utan mellanhänder via Cowboy.com. Bor du i Stockholm och Malmö kan du enkelt boka en testtur för att uppleva cykelpendling 2.0 på egen hand. Yeehaw! 

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.