Snyggt och smart på liten yta – 4 compact living-lägenheter att inspireras av

Att bo litet har visserligen sina begräsningar, men har du koll på hur du inreder smart kan resultatet bli hur bra – och snyggt – som helst.

Mikaela Råberg  |  Publicerad 2016-08-04 14:57  |  Lästid: 4 minuter

Har du svårt att få plats med dina prylar? Låt dig inspireras av de här compact living-favoriterna från Hemnet.

1. Vackert 40-tal möter moderna snitt

I hjärtat av Gärdet, på Furusundsgatan 8, Stockholm, ligger den här tjusiga enrummaren på 31 kvadratmeter. Den tidsenliga charmen från 1940, då huset byggdes, samspelar med moderna snitt och material.

Fiskbensparkett går genom större delen av lägenheten och bredvid det stora fönstret i allrummet leder en dörr ut till en solig balkong. Köket erbjuder – precis som hallen – bra förvaringsmöjligheter och kan skärmas av med en vacker skjutdörr med spegelglas.

02. furusundsgatan07. furusundsgatan01. furusundsgatan05. furusundsgatan06. furusundsgatan16. furusundsgatan

Foto: Marcus Stork/Storkholm Photography Styling: Rydströmskan för Bo Sthlm Fastighetsmäklare                   

2. Originaldetaljer och stilren sovrumsdel

Den här rymliga ettan på Stagneliusvägen 42, Stockholm är varsamt renoverad och ljus. Vitmålade väggar matchas fint med vitsåpade furutiljor, som är genomgående för alla 43 kvadratmeter, förutom badrummet vars golv består av en svart våtrumsmatta.

Vardagsrummet rymmer både en sällskapsdel – och matbord om så önskas – och man har delat av med en trendig glasvägg för att skapa ett separat sovrum. Glasväggarna är ljudisolerade och har svartspröjsade träpartier och en skjutdörr.

01. Stagneliusvagen03. Stagneliusvagen 04. Stagneliusvagen 06. Stagneliusvagen 10. Stagneliusvagen 11. Stagneliusvagen

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto för Skandiamäklarna

3. Fönstervalv och generös takhöjd

Enrummaren på Aschebergsgatan 29, Göteborg, har nyttjat ytan väl. Trots att lägenheten endast mäter 27 kvadratmeter känns den rymlig – mycket tack vare den generösa takhöjden på 3,45 meter.

Ett vackert fönstervalv, ljusa väggar och golv bidrar också till det luftiga intrycket och i allrummet hittar du ett platsbyggt loft, perfekt för 140-sängen.

Badrummet är kanske inte i det största laget, men tvättfrågan har man löst genom att placera både tvättmaskin och torktumlare i ett skåp i köket.

01. aschebergsgatan 03. aschebergsgatan 04. aschebergsgatan 06. aschebergsgatan 07. aschebergsgatan 12. aschebergsgatan

Foto: Husfoto för Skandiamäklarna

4. Nyproduktion med tidlös charm

Danska vägen 71B, Göteborg, hittar du den här fräscha 1,5:aren högst upp i huset.

Den nyproducerade vindslägenheten är modern rakt igenom, men med en charm som du bara hittar i en vindsvåning. Högt i tak, synliga bjälkar i vitt och sneda takfönster gör den enkel att inreda oavsett stil. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att bostaden känns större än sina 28 kvadratmeter.

Bakom badrumsdelen finns en solvalkov med snedfönster och via en stege når du ett sovloft med plats för en 160-säng och lite förvaring – allt under ett mysigt snedtak.

02. lunden06. lunden 08. lunden 09. lunden 10. lunden12. lunden

Foto: Malin Timfjord Fotoleverantör: Esoft Systems Styling: Homestyle Göteborg för Fastighetsbyrån

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 15:51