“Som Mat-Tina fast som ett speedat fyllo” – Emil Åreng i ny Youtubesatsning

Café och stjärnbartendern Emil Åreng lanserar nu Youtubeserien Café Åreng, där Emil kommer guida oss igenom några riktiga drinkklassiker. I första avsnittet bjuder han på flera tips som tar din Old fashioned till nästa nivå.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-04-28 16:01  |  Lästid: < 1 minuter

Berätta lite om din nya Youtubekanal!

“Nej men det var väl dags att äntligen få surra tamejfan hela tiden istället för att enbart skriva för Café och ha en nedlagd podd. Jag kände mig inte i ropet alls, nej men skämt åsido, jag och min kameraman Robert Ekblom surrade en dag om att göra Mat-Tina-grejen fast mer som ett speedat fyllo och jag tycker vi hittills har lyckats. Det ska bli mer gäster och dekadens bara så är vi hemma. Lär väl funka i 10 avsnitt sen ledsnar väl folk att kolla på oss.”

I första avsnittet blandar du en riktig evergreen - Old fashioned. Berätta om ditt allra första old fashioned-relaterade minne!

"Ingen aning om när jag drack en Old Fashioned för första gången, folk som kan svara på ens första minne med cocktails är jävla psykfall. Men jag var mellan 21 och 23 år iaf. Det minns jag."

Vad skulle du säga är den absolut vanligaste missen folk gör när de blandar drinkar?

"För lite is, för lite sprit, för lite syra. Folk är generellt ganska dålig på att hitta balans, men samtidigt så finns det sjukt mycket bra hemma-bartenders som drar upp nivån."

Vilken drinkkomponent kommer du aldrig någonsin använda igen?

"Nej men Sierra Tequila är ett straff till mänskligheten som du kan ta av hattjäveln på och begrava i närmsta sjö. Det är ju inte tequila och gör att alla generationer någonsin har ett hat mot tequila. Tequila som är så gott!"

Se premiäravsnittet här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-28 16:13