Hoppa till innehåll

Café startar ny dryckespodd med Emil Åreng och Måns Herngren

Emil Åreng Måns Herngren startar ny podcast Kafé Café
Kristofer Steneberg

Filmregissören Måns Herngren och barproffset och Cafémedarbetaren Emil Åreng startar podd om drycker. Mest alkoholhaltiga. I första avsnittet av podcasten ”Kafé Café” väljer duon midsommarsnaps, pratar andnöd och tipsar om sprityoghurt.

– Världen behöver verkligen inte en till podcast men både jag och Måns behöver någonstans att prata av oss så att vår omgivning inte stänger in oss i en jordkällare full med sprit. Så då tänker vi att detta är det bästa sättet att få gå igenom vårt gemensamma intresse, alkohol, säger Emil Åreng.

I barkretsar är Måns Herngrens fascination för välgjorda drinkar – klassiska och experimentella – välkänd. Det inleddes för mer än 30 år sedan på en Londonresa:

– När jag drack min första Caiprinha 1985 på El Pacifico i London väcktes mitt intresse. Därifrån har det vuxit, säger Måns Herngren.

Som creative director på Cadierbaren, en av Sveriges finaste barer, får Emil Åreng jobba med det han älskar. Samtalen med kunderna blir både underhållning och lärande.

– Det är rätt enkelt att prata om drinkar men som sagt ännu enklare att sänka dem. Men att kunna ge folk ett gott skratt och lite inspiration till hemmet har aldrig gjort drinksnacket tråkigt, säger han.

Han säger att pandemin påverkade svenskarnas dryckesvanor i början men att det nu inte är så stor skillnad.

– Den första månaden var tuffast för svenskarna och då steg också försäljningen på Systembolaget. Men nu när solen är här så tror jag inte det är någon nämnvärd skillnad. Är det sol så blir vi fulla. Var spelar mindre roll.

I podcasten Kafé Café kommer Måns Herngren och Emil Åreng att ge tips på hur vi kan göra de bästa hemmadrinkarna och en hel del annat:

Det blir bra drinktips, både enkla och lite mer avancerade. Sen en inblick bakom kulisserna i vad som händer i en bar och andra barer.

I Cafés nya podcast samtalar Emil Åreng och Måns Herngren om dryck – mestadels med alkohol i. Lyssna på podden via Spotify här. Foto: Karina Ljungdahl.

Emil Årengs bästa drinkupplevelse kan han knappt minnas men säger att det hör ihop med gott sällskap. Hans sämsta minns han dock:

– När jag sänkte en flaska Bacardi Razz andra året jag försökte ta mig in på Storsjöyran i morgonrock och ett paket gula Blend. Inte en höjdpunkt och inte kom jag in heller, säger han.

Ett misstag de flesta gör – hävdar Emil Åreng – när de blandar drinkar hemma är att folk är lata och tar genvägar för att uppnå bra resultat.

– Det har aldrig funkat någonsin att ta en genväg, förutom i Vasaloppet.

Emil Åreng gillar att testa. Det bästa lab-format han gjort är parmesan, tomat, Tequila, Chartreuse Långpeppar och Lime. Men han pratar väldigt ofta om en enkel gin & tonic.

– För de flesta är nog gin & tonic den bästa gotodrinken, men alla har nog sin egna goto, det är ju därför Marinella fortfarande säljer som smör, säger Emil Åreng.

Podcasten Kafé Café har premiär dagen före midsommarafton och finns där poddar finns. Lyssna på podden via Spotify här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.