Hoppa till innehåll

Sommarens hetaste dofter för män

Nu är det sommar hörni och många byter sin parfym till något lättare, kanske en fräsch, sportig variant med citrus och vetiver. Personligen gillar jag tyngre dofter även denna tiden på året då sol, bad och utomhusliv går väl ihop med kryddiga, varm toner. Men smaken är som baken. Här kommer några av mina favoriter … Continued

Nu är det sommar hörni och många byter sin parfym till något lättare, kanske en fräsch, sportig variant med citrus och vetiver. Personligen gillar jag tyngre dofter även denna tiden på året då sol, bad och utomhusliv går väl ihop med kryddiga, varm toner. Men smaken är som baken. Här kommer några av mina favoriter för sommaren.

Tom Ford – Black Orchid

Med gardenia, jasmin, mexikanska choklad och vanlij är detta en klassisk mörk och tung doft. Den marknadsförs som främst en doft för kvinnor men inbitna doftnördar vet att Tom Fords parfymer funkar för alla. Denna rika doft fullkomligen skriker italiensk semester med svart linneskjorta och lädersandaler.

Mont Blanc –  Legend Night

Mont Blanc är kanske mer kända för sina pennor än för parfymer. Den senaste lanseringen, Legend Night presenteras som en kryddig mystiker i varm flaska men är mycket grönare och fräschare. Med salvia, mynta och bergamot blir denna doft grön och aromatisk.

V76 by Vaughn – Blue Cedar

Parfym från varumärken som traditionellt inte gör parfymer brukar ej sluta väl men här är ett undantag. Denna basic men ändå spännande doft från V76 by Vaughn är kryddigt träig men intressant doft. Med massor av viol blir denna pudrig och fräsch, trots tunga noter av kokos och cederträ. Ett bra alternativ för den som vill lukta lite lyx men inte har råd med Tom Ford.

Emporio Armani – Stronger With You

En av säsongens största lanseringar är Emporio Armanis dubbla lansering Stronger with You och Because It’s You. Dessa dofter, riktade mot millenials (eller generation Y som vi också kallas) ska locka oss till Emporio Armani med massa kortfilmer på Youtube. Together we can touch the sky, together we are unstoppable osv. Problemet är bara att dessa filmer är som alla andra parfymreklamer, det förälskade paret springer på taxis i NYC, hånglar på balkar och hoppar i en pool. Wow. Spot on millenials.Sen är det ju också lite synd att dofterna är relativt slätstrukna med salvia, kardemumma och viol.

https://www.youtube.com/watch?v=cNCNpzbjeio

LÄS MER!

Så ska du lukta 2017 – hela listan!

Nytt år, ny doft

Grön och eko hudvård – så gör du!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.