Hoppa till innehåll

Grön och ekologisk hudvård – så gör man

En av de snabbast växande marknaderna är den med ekologisk hudvård och att välja grönt, närproducerat och snällt till ansiktet är en självklarhet för många idag. Det ständigt ökande utbudet gör det enkelt att lämna din gamla bodywash eller starkt parfymerade ansiktskräm till förmån för något som är både smart och snällt. Många produkter idag … Continued

En av de snabbast växande marknaderna är den med ekologisk hudvård och att välja grönt, närproducerat och snällt till ansiktet är en självklarhet för många idag. Det ständigt ökande utbudet gör det enkelt att lämna din gamla bodywash eller starkt parfymerade ansiktskräm till förmån för något som är både smart och snällt. Många produkter idag innehåller ”dåliga” (men billiga) ingredienser som hormonstörande parabener, mineraloljor som täpper till porer och fragrance (en finare beskrivning för fuskparfym, alltså kemisk). Även om det är svårt så går det att undvika. Många företag skryter med att de har ”naturliga ingredienser” i sina produkter, visst, det kanske har kommit från naturen från början med utsatts för kemikalier och processats på vägen. Kom ihåg att läsa det finstilta!

För den som värnar djurens rätt till ett bra liv kan man hålla utkik efter Leaping Bunny-symbolen eller PETAs märkning. Tester på djur ÄR förbjudet i Europa, yay, men nej, tyvärr är det inte så enkelt. Företag kan kringgå det då den asiatiska och främst kinesiska marknaden ofta har lagstadgat att produkterna måste ha testats på djur innan de kan säljas. Det är en smula mer komplicerat än så men för den som vill vara absolut säker bör man satsa på lokala producenter eller varför inte göra dina egna produkter?

Så om du vet att du har känslig hy, är vegetarian/vegan, eller helt enkelt vill satsa mer på grön grooming finns det en drös olika produkter. Här kommer några av mina bästa tips! Två flotta nyheter i badrumsskåpet är Loelles kaktusfikonfröolja som ger en outstanding glow, samt Björn & Berries cleansing gel, en mild och effektiv jävel för rengöring. Se nedan.

IMG_2304-700x1050

 * * *

loelle

Ansiktsolja med kaktusfikonfrö, 499 kr, Loelle

björkberriescleansing

Cleansing gel med havre, rosa lera och mandarinvatten, 295 kr, Björk & Berries

eko.mariaakerberg

Rakkräm med lavendel och neroli, 110 kr, Maria Åkerberg

eko.grownalchemist

Age repair serum, 645 kr, Grown Alchemist

eko.nealsyard

Face wash med rooibos, 225 kr, Neal’s Yard Remedies

eko.loelle

Tvål med eukalyptus, 109 kr, Loelle

eko.bjorkberries

Handkräm med trollhassel och aloe vera, 180 kr, Björk & Berries

eko.ports

Hårvax, 200 kr, Ports Products

eko.mpicaut

Exfolierande peel mask, 359 kr, M.Picaut

eko.organicpharmacy

Fuktkräm med jojoba och aloe vera, 430 kr, The Organic Pharmacy

eko.bjornaxen

Schampo, 120 kr, Björn Axén Organic

eko.weleda

Tandkräm med ringblomma, 49 kr, Weleda

avo6-700x964

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.