Sommarens sex hetaste cyklar

Downhill, distans och citycykling – hojsäsongen är här och Cafés Patrik Hedlund tipsar om sommarens sex hetaste cyklar. Köp en stadsmodell eller slå till på ett riktigt lyxåk.  * * * 1. Designa din egen cruiser Bikeid låter dig själv bestämma hur din cykel ska se ut. I år lanseras fyra nya kromade färgalternativ, samt en fjärde modell, Majestic […]

Publicerad 2014-04-19 13:32 | Uppdaterad 2014-04-22 11:20  | Lästid: 3 minuter | Johan Hedberg
Sommarens sex hetaste cyklar

Downhill, distans och citycykling – hojsäsongen är här och Cafés Patrik Hedlund tipsar om sommarens sex hetaste cyklar. Köp en stadsmodell eller slå till på ett riktigt lyxåk.

 * * *

1. Designa din egen cruiser

Bikeid låter dig själv bestämma hur din cykel ska se ut. I år lanseras fyra nya kromade färgalternativ, samt en fjärde modell, Majestic – utmärkt för en mer upphöjd och avkopplad cykelställning.

Bikeid Majestic Black
Bikeid Majestic Black, 5200 kr

 

2. Lysande lättviktare

20-växlad racer med både ram och gaffel i karbon. Ett faktum som gör att den endast väger 8,6 kilo. Perfekt som  pendlarhoj eller för dig som kanske vill ge dig på ditt första tävlingslopp. Finns även i klassisk Crescentfärg (orange).

Cresent Giga 660

Crescent Giga 660, 15 995 kr

 

3. Sportig urbanista

Trek gör primärt landsvägscyklar för proffs. Den kunskapen har de applicerat på den här sportiga pendlarhojen. Har hydrauliska skivbromsar och 20 växlar, och kan även utrustas med pakethållare och stänkskärmar.

TrekZektor 3
TrekZektor 3, 9 000 kr

 

4. Ge dig ut i terrängen

Upplev naturen från sadeln – och få utmärkt träning på köpet. Aktade märket Specializeds modell Carve Expert tål tuff terräng och har en fjädrad gaffel som du kan välja att låsa. 20 växlar och alu-miniumram.

 

Specialized Crave Expert

Specialized Carve Expert, 14 000 kr

 

5. Kunglig med korg

Kona, som delvis tillverkar fullblodiga tävlingscyklar, erbjuder även extremt praktiska stadshojar. Som den här enkelt eleganta sjuväxlade varianten med snygg korg som standard.

Kona Dr Good Stubby

Kona Dr Good Stubby, 8 990 kr

 

6. Vik ihop hojen

Kultklassikern Bromton är en kvalitetscykel som du lätt viker ihop och bär under armen. Alltså perfekt att ha med på båt- eller bilsemestern, eller – för oss som är trötta på att få cykeln snodd – bära med in i bostaden.

Brompton från 8500 kr

Brompton från 8500 kr

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta