Superknepen som gör ditt skägg mycket snyggare

raka snyggt skägg

Försöker du få till det perfekta skägget? Café tipsar om produkter och knep som hjälper dig att raka snyggt och ger dig en snyggt skägg.

Johan Hedberg  |  Publicerad 2015-01-14 16:00  |  Lästid: 4 minuter

Allt fler satsar på skägg och mustasch – men vad är hemligheten när man vill hålla det snyggt? Vi bad fyra av Sveriges bästa barberare ge sina tips!

Helena Persson (Gents, Göteborg), Homan Tagesade (Sharper of Sweden barbershop, Göteborg), Leon Peach (Larsson & Lange Barber, Malmö) och Barber Big T (Royal Barbershop, Stockholm).

* * *

1. Kort på sidorna

"Det så kallade juvelerarskägget, som är kortare i sidorna och längre vid hakpartiet, är fortfarande trendigt. Vissa kör längre eller kortare mustasch." (HT)

mustache

2. Använd produkter

"Styla och vårda skägget med olja och vax – det ger mer glans och en snyggare definition. Köp eventuellt även en mustaschvax om din mustasch kräver det." (LP)

mustache

3. Skippa skogshuggarskägget

"Skogshuggarskägget har definitivt peakat. 2015 är det kortare skägg – eller renrakat – som gäller. Det är viktigare än någonsin att ansiktsbehåringen är välgroomad – välrakade linjer, sammanhållen design och inga fläckar med oregelbunden behåring." (HP)

mustache

 

4. Duscha först

"Påbörja alltid din rakning efter att du duschat, då är huden ren och skägget har mjuknat." (BBT)

dusch
mustache

5. Utrusta dig!

"Köp på dig en basuppsättning verktyg för att underhålla ditt skägg. Skäggsax, skäggkam och skäggolja om du har längre skägg. Trimmer och beard filler om du valt en kortare design. Samt en riktigt bra säkerhetshyvel för att raka kanterna knivskarpa, oavsett längd.” (HP)

produkter
Fyller ut glest skägg. Benjamin Barber Beard filler, 299 kr.
Prisvärd och säker. Feather Safety Razor Popular, 149 kr.
Med rundade hörn. Dr. Dittmar skäggsax, 99 kr.
Två i en: rakapparat och trimmer. Braun cruZer6 face, 1 195 kr.
mustache

6. Utgå från ditt eget ansikte

"Matcha skäggstilen med din ansiktsform. En goatee förlänger ansiktet och en tjock handlebar à la Tom Selleck i Magnum gör ansiktet rundare. Diskutera med din barberare vad som passar just din stil och din ansiktsform, det finns många sätt att leka med det visuella!" (HP)

mustache

7. Satsa stort – men vårdat

"Trenden går mot vårdade stora skägg med skarpa skägglinjer och gärna lite twistade mustascher. Tänk välgroomad skogshuggare." (LP)

7
mustache

8. Förbered dig med olja

Rakolja från Recipe for Men.

skäggolja
Skäggolja från Recipe for Men.

"Smörj in det område du ska raka med lite rakolja. Att köra med olivolja fungerar nästan lika bra, men doftar lite värre." (BBT)

mustache

9. Stryk dig medhårs

"Raka medhårs första rundan för att inte riskera rakfinnar. Att raka medhårs är lätt ner till käkbenet, för då växer stråna ofta rakt ut och neråt, men på halsen kan det se ut hur som helst – så där får man känna efter med fingrarna." (BBT)

mustache

10. Våga mustasch

"Mustascher ser man mer och mer av. När jag trimmar skägg så ser jag ofta att mustaschen kan vara snyggare ensam på vissa män än i kombination med skägg." (HT)

burgundy_mustache
mustache

11. Håll ut

Om du har glest skägg – visa tålamod och låt det bli vildvuxet, då kommer det till slut att täcka de glesa partierna. Därefter går du till en barberare och styr upp det hela.” (HT)

glest
mustache

12. Besök oss!

"Gå till en barberare en gång i månaden och trimma skägget. Många första-gångsbesökare blir förvånade när de ser hur bra deras skägg kan se ut. Varför inte fixa håret samtidigt?" (LP)

13. Köp rätt produkter för skägget

Det finns massor av butiker där ute som erbjuder ett brett sortiment för rakning och grooming. Här är några av våra favoriter:
Eleven.se
Nordicfeel.se
Bangerhead.se
The Body Shop
Lyko.se

stol

Patrik Hedlund

Läs mer om grooming på Patriks blogg Snygg & Smart.

Mer skäggtips från Café!

Så fixar du det perfekta skägget – barberaren om missen de flesta gör

Efter hipsterskäggen – nu blir tandläkarskägg trendigast

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:28