Den 17-19 april kickar Pelago igång sommarsäsongen med en fullspäckad invigningshelg. Precis som förra årets premiärsäsong hittar man restaurangen med en av Stockholms mest imponerande utsikter på Katarinahusets tak, en trappa upp från Katarina Gångbro.
”Förra året var otroligt roligt! Till årets säsong har vi tagit med oss alla erfarenheter och förfinat konceptet ytterligare. Det ska bli spännande att få välkomna gäster till Pelago där vi fortsätter erbjuda fantastiska kultur- och matupplevelser hela sommaren, med pergolan som en unik oas på taklandskapet”, säger Gustav Norberg, restaurangchef på Pelago.


I år presenterar restaurangen en uppdaterad meny med flera nya rätter i den intima pergolan. Bland nyheterna hittar vi bland annat koreainspirerad tonfisktartar, grillad piggvar och Côte de boeuf från Pelagos fem meter långa kolgrill samt crème brûlée med hallonkola.
Krogen har även fortsatt och fördjupat sitt samarbete med grannarna på Stockholms Bränneri, som till årets säsong har tagit fram nya smaker. De nya cocktailvarianterna ”Fresh”, ”Spicy” och alkoholfria ”Rose Spritz” ersätter förra årets ”Söt” och ”Bitter”, och favoriterna ”Salt” och ”Sur” finns kvar på menyn.

Pelago öppnar för säsongen den 17 april vid 16 och håller sedan öppet hela sommaren. Bordsbokning till pergolan öppnar närmare premiärdatumet. För uppdateringar om bokningsschemat, följ Pelagos Instagram.