Hoppa till innehåll

Soran Ismail om Kent Ekeroth: ”Är som en ocharmig Luis Suárez”

Jakob Adolfsson

Det har varit lite turbulens för Sverigedemokraternas Kent Ekeroth den senaste tiden. Komikern Soran Ismail går ut i ny video och ”försvarar” den åtalade politikern.

soran3
Kent Ekeroth (till vänster) och Soran Ismail.

Komikern Soran Ismail har publicerat en video där han uppmanar alla att lämna politikern Kent Ekeroth (SD) ifred. Bakgrunden till ”Försvarstalet” är att Kent Ekeroth nu står åtalad för misshandel efter en incident på baren Solidaritet i Stockholm. Efter misstanken har Ekeroth fått ta en paus från sitt uppdrag i försvarsutskottet.

soran2

Ismail poängterar att hela vår rättssäkerhet bygger på att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats i domstol. Han menar att det inte finns en dom i dagsläget. Det är bara ord emot ord och en video. Och några vittnen. Men inget definitivt…det finns ju faktiskt film som inte är på riktigt. Soran är såklart soranskt ironisk, något som gör sig bättre i film än i text.

Hitta Nemo till exempel, är med största sannolikhet fejk, säger Soran Ismail i sitt ”försvarstal”.

soran

– Han ska gå in på Solidaritet, så blir han nekad inträde som han vore en simpel babbe, Kent skulle ju in och dansa – men nu hade någon annan tagit den platsen – säkert en invandrare som tagit den platsen. Det är så det gör, de tar våra jobb och de tar våra dansgolv, säger Soran.

Ismail hänvisar till att det är fullt rimligt att Ekeroth hävdar att han slog till mannen bakom kravallstaketet för att skapa avstånd. Precis som man gör om man träffar ett vilt lejon, som står bakom ett kravallstaket, då blir man rädd, så man slår lejonet.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson har också bett Kent Ekeroth att lämna sitt uppdrag vid justitieutskottet.

1755319-37104546-2560-1440
Luis Suarez, 30 är anfallare i La Liga-klubben FC Barcelona.

– Jimmy, låt Kent vara, bara för att han har fått ta en massa timeouter så han aldrig kan vara på jobbet, att han är en som en ocharmig Luis Suárez.

Se videon i sin helhet nedan

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/soranismails/videos/10154998313638185/”]

Mer av denna politiska röran: vi lät en barnpsykolog tolka Kent Ekeroth senaste bråk.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.