Soran Ismail vill förbjuda idrott i skolan

"Idrott i skolan borde vara förbjudet". Så svarar komikern Soran Ismail i sin podcast på att regeringen vill införa fler idrottstimmar i skolan.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-10-11 15:09  |  Lästid: < 1 minuter

Något som länge stått högt på regeringens och många andras priolista är införandet av fler timmar idrott i skolan. Det är dock något som komikern Soran Ismail ställer sig rakt emot i podcasten TSKNAS.

– Det är en så oerhörd grund för psykisk ohälsa och mobbing, säger han i det senaste avsnittet av humorpodcasten.

Han fortsätter:

– Det är sjukt att vi har idrott i skolan. Det ska vara förbjudet med idrott som ämne i skolan, om inte alla som har det, då har det sista lektionen, så man kan gå hem och duscha. Det är helt sinnessjukt att tvinga barn att vara nakna med varandra, säger Ismail i podcasten.

Det var dock ett ställningstagande som andra i podcastgruppen inte höll med om. Komikern Dominik Henzel svarade Soran med några motargument.

– Är det inte få som har fobi mot att vara nakna med andra människor? Och alla människor, barn i synnerhet, behöver röra på sig, säger Henzel.

Varpå Ismail svarar:

– Det är så oerhört lite rörelse ändå. Samtidigt hämmar man andras vilja att röra sig. Man blir hånad och mobbad. Det är så många som anstränger sig för att slippa.

Soran nämner även att det hela kan handla om en klassfråga och att vissa elever inte har råd att vara med på idrotten då man behöver införskaffa saker som gympaskor och annat liknande.

Alla hade vi olika upplevelser av skolidrotten – här gör Kalle Zackari Wahlström upp med Emil Persson om skolämnet som delade klassen >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:01