Annons
Annons

volt-start

Idag är det premiär för Edition Limitée – ett nytt samarbete mellan den för detta Filippa K-designern Rasmus Wingårdh och den norska modekedjan Volts varumärke These Glory Days.

Annons

– Den nya linjen innehåller både skräddat och vardagsnära plagg. Som vanligt har jag designat produkter som jag själv vill bära, förklarar Rasmus Wingårdh.

Lanseringen sker i Volts samtliga butiker i Norge och Sverige och höjer modegraden i sortimentet ytterligare en nivå.

– Om produkterna blir väl mottagna kommer förhoppningsvis en ­fortsättning.

En höstkollektion finns i alla fall redan färdig, fortsätter Wingårdh. Edition Limitée är en enkel garderob som innehåller använd­bara och lättburna herrplagg för de flesta situationer. Här finns till exempel en bomullsskjorta med dold knäppning, en t-shirt med trekvartsärm, en skinnjacka och en dubbelknäppt marinblå kostym. De två sistnämnda produkterna är Rasmus Wingårdh mest nöjd med.

 

Skinnjacka

4 999 kr.

skinnpaj

 

– Det här var det första plagget jag ritade och som sedan satte tonen för kollektionen. Personligen har jag aldrig känt mig riktigt bekväm i bikerjackor så utmaningen här låg i att göra något annor­lunda. Jag behöll några av bikerjackans attribut men gjorde den mer avskalad och använde läder med en speciell struktur som ofta syns på väskor och plånböcker.

 

Kostym

Hel kostym 4500 kr, kavaj 2999 kr.

kavaj

 

– Tyget är en blandning av ull och bomull, vilket gör att den blir mer användbar hela året. Inspirationen till modellen hämtades från 70-talet vilket man kan se bland annat på de breda slagen och ett avdelat ryggstycke som definierar midjan. Byxorna är fort­farande smala.

 

T-shirt

499 kr.

tshirt

 

Hatt

499 kr.

hatt

 

volt1

Magnus Beckman, designchef på These Glory Days, och Rasmus Wingårdh.

 

Daniel Lindström

* * *

Läs mer!

Se hit alla nördar – Marvel lanserar herrmodekollektion

10 vårjackor för under tusenlappen

Satsa på mocka i vår – här är säsongens snyggaste plagg

 

Annons

Dela (66)
TweetaLaddar