Hoppa till innehåll

Vårens 12 snyggaste läderjackor – från dryga tusenlappen

Markus Aamisepp

Du mår aldrig så bra som när du är iklädd en tjusig skinnpaj. Café har samlat ihop vårens snyggaste varianter.

Det finns jackor och så finns det jackor. Trench coats, work wear-jackor i all ära – men det finns också den där jacktypen som med en slags gåtfull styrka får hela ditt väsen att stå ut från mängden. Det kallas läder- eller skinnjackor och gör att du blir lite längre, snyggare och alltjämt mer förförisk. Att ha på sig en snitsig läderpaj är som att ta det där pillret Bradley Cooper frenetiskt sväljer i filmen Limitless (men där du uppnår maximal coolhet istället för psykotisk ambition).

Visst, skinnjackor är vanligtvis prismässigt mer pepprade än andra varianter. Men de kan fortsätta ärvas i generationer – så om inte annat kan du se det som en framtida studentpresent till ditt just nu ickeexisterande barnbarn. Om det kittlat i dina köpefingrar ett tag nu har vi på Café samlat ihop några av de bästa läderjackorna som är värda dina surt förvärvade pengar. Vare sig du är ute efter något neutralt eller sci-fi-spex finns här varianter för dig som kommer att få dig att känna dig på topp i flera år framöver.

Vårens bästa skinnjackor

1. The New County – 1 186 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Snygg och pösig bomberjacka i läderimitation med härliga färgdetaljer från det Londonbaserade streetmärket The New County.

2. ASOS DESIGN – 1 899 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Det våras för The Matrix-klädsel, inte minst när det gäller 90-talsinspirerade läderrockar. För en inte allt för dyr peng kan du köpa en trenchcoat i skinn från ASOS basic-kollektion och gärna matcha med ett par solglasögon av den snabbare sorten.

3. Weekday – 2 500 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Ett självklart val för dig som vill rocka en skinnpaj som inte sticker ut allt för mycket. Weekdays Jim Leather Jacket är neutral och otroligt förlåtande när det gäller att matcha med andra plagg.

4. COS – 2 900 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Stilren och modern läderjacka i lammskinn med trendig camp collar-krage från de städade klädmakarna på COS.

5. William Baxter – 2 799 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Skinnjacka i bikermodell med lurvig och mysig krage.

6. H&M – 2 999 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Den superklassiska bikerjackan går att köpa nästan överallt. Men några som lyckats göra årets kanske mest stilenliga variant utan stökiga nitar eller löst hängande läderrekvisita är den svenska klädjätten H&M.

7. Séfr – 3 499 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

En jacka i PU-läder med härligt grynig yta för dig som tyckte att Weekday-varianten var alldeles för basal.

8. S.W.O.R.D 6. 6.44 – 4 281 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

När du tycker att en fullfjädrad biker-jacka osar lite för mycket Alice Cooper är cafe racer-jackan ett bra alternativ. Med en städad look är det ett perfekt val för dig som vill doppa tårna i världen av läderjackor och behöver någonting som passar med majoriteten av plaggen i din garderob.

9. Belstaff – 7 999 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Biker-jackan har kommit att bli synonymt med de amerikanska varianterna. Men Belstaff är ett märke som tillverkar biker-jackor enligt gammalt brittiskt motorcykelmanér. Med en mer elegant look och funktionell design är det en av få läderjackor som passar lika bra över en luvtröja som över en kostym.

10. Acne Studios – 12 470 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Den smakfulla Acne-jackan som bara skriker Tom Hardy. Nu även på 40 procents REA. Fynda, fynda!

11. MR & MRS ITALY – 13 023 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Varsity-jackan är verkligen på tapeten i år. Men är du verkligen sugen på läder kan du istället sikta på den här MR&MRS ITALY-jackan med härliga lappar i vintagemodell som kommer göra dig till statement-kungen på landets just nu tomma gator.

12. Versace – 41 499 kronor

Läs mer om produkten eller köp den här

Ja, de knappa 42 tusen kronorna du får punga ut för att köpa årets kanske vräkigaste skinnjacka kan du faktiskt lägga på annat. Men om du samlat i flera år för att köpa den perfekta läderpajen har du den nu här.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.