Hoppa till innehåll

Spotify får nytt utseende – största förändringen sen tjänsten lanserades

Spotifys nya gränssnitt för mobilen 2023.

På Spotifys årliga streamingkonfa ”Stream on” offentliggjorde den svenska streamingjätten vad de själva kallar för sin största evolution hittills.

Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Joe Rogan och – förstås – vd:n Daniel Ek var några av celebriteterna som var på plats under Spotifys andra upplaga av streamingkonferensen ”Stream on” i Los Angeles under gårdagskvällen. Eventet kretsade kring de många nya funktionerna som Spotify har på gång för användare av appen och nya fräscha verktyg för artister och kreatörer som förser användarna med innehåll på appen.

”Vi skapar större möjligheter än någonsin till ökad kreativitet och utforskande, samtidigt som vi främjar det personliga genom att tillhandahålla de bästa resurserna för support och interaktivitet”, sa Spotifys grundare och vd Daniel Ek under eventets inledningstal.

Den viktigaste nya funktionen, förutsatt att du själv inte är en av alla miljoner artister eller poddare som skapar innehållet åt Spotify, är ett nytt uppdaterat dynamiskt gränssnitt i mobilen. Det nya gränssnittet, som enligt streaminggiganten är den största förändringen sedan tjänsten lanserades, syftar till att främja den utforskande upplevelsen och driva en djupare och mer långvarig relation mellan kreatörer och fans.

Att döma av videorna och bilderna som Spotify pumpat ut blir upplevelsen mer ”reelig” än tidigare, med en tydligare hemskärm och flödeskänsla likt andra sociala medier-appar. Här är några av de nya funktionerna i nya Spotify:

  • Smart Shuffle – låter dig addera ny musik som kompletterar din befintliga spellista med ett enkelt knapptryck.
  • Utforska personligt kurerade förhandsvisningar av spellistor, album och poddavsnitt genom att klicka in på undermenyerna “Musik” och “Poddar och program”.
  • Ett nytt flöde inom sökfunktionen låter dig utforska ny musik och poddar inom dina favoritgenrer via korta rörliga klipp. Du kan också förhandslyssna på låtar från några av dina favoritspellistor som exempelvis Discover Weekly, Release Radar och New Music Friday. 
  • Likt för musik kommer nu en autoplay för poddar – när en podd tar slut spelas ett nytt avsnitt upp automatiskt utifrån relevans och användarens preferens.
  • Spotify presenterade nyligen DJ – en ny personlig AI som förändrar hur användare upptäcker och lyssnar på musik. Funktionen kommer till en början enbart vara tillgänglig i USA och Kanada. 

Nya Spotify har redan börjat rullat ut successivt till alla användare av streamingtjänsten.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.