Hoppa till innehåll

Stålmannen slaktar nazister till tonerna av Queen i ny Guy Ritchie-trailer

Biovåren 2024 fick just ett lovande nytillskott i form av denna ösiga actionkomedi.

90-talets actionkung Guy Ritchie har aldrig riktigt kunnat matcha karriärens tidiga höjdpunkter i form av Snatch och Lock, Stock and Two Smoking Barrells. Nu ger dock trailern till The Ministry Of Ungentlemanly Warfare en känsla av att den brittiske regissören kan vara tillbaka. Med råge.

Filmen baseras på en verklig organisation som grundades under andra världskriget av bland andra Winston Churchill och Ian Fleming (James Bonds skapare). Vi följer en handplockad grupp excentriska soldater som får till uppgift att slå till bakom fiendens linjer, mitt under brinnande världskrig.

För att handla så mycket om dödande är trailern präglad av livsglädje, med solklara associationer till Tarantinos Inglourious Basterds – vilket förstås enbart är positivt. Här syns det bland annat genom att nazister angrips taktfast till tonerna av Queens Another One Bites the Dust. Det ser ut att bli en actionkomedi som gör en glad!

Det känns som en film Guy Ritchie tyckt varit riktigt rolig att göra och det är kul att se Henry Cavill i andra roller än man vant sig vid, framförallt Stålmannen som de senaste åren slukat en del uppmärksamhet. Nu är vi mer än redo att låta Cavill lämna superhjältetrikåerna hemma. Dessutom är alla pappors favorithjälte Jack Reacher (Alan Ritchinson) med på ett hörn, så när filmen går upp på bio i april lär det vara till alla actionälskares förtjusning.

Se trailern här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.