Första trailern till spelfilmen ”Aladdin” är släppt – se den här

Den animerade Disney-klassikern ”Aladdin” ska bli spelfilm. Nu har Disney släppt första teasertrailern – och meddelat premiärdatum.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-10-12 10:20  |  Lästid: < 1 minuter

De flesta som är uppväxta på 90-talet kan inte ha undgått vilken succé Disneys animerade film Aladdin (1992) var. Flera bitar från det klassiska soundtracket nynnas på än idag, som Arabiska natt och en En helt ny värld, där den sistnämnda belönades med en Oscar för bästa låt.

Det har snackats en hel del om spelfilmen om Aladdin, som regisseras av den brittiska storregissören Guy Ritchie, och nu har äntligen de första rörliga bilderna från Disney kommande blockbuster släppts.

Den en och en halv minut långa trailern säger inte så mycket om dialog och handling, men vi får se fina vyer över Jordaniens ökenlandskap och vi får stifta bekantskap med Aladdin och den elaka Jafar ackompanjerad av hans papegoja Iago. Och just det, en nykomponerad ”Arabiska natt” inleder trailern. Mys!

I rollen som Aladdin får vi se Mena Massoud, som under hösten synts i Tom Clancy's Jack Ryan. Jasmine spelas av Naomi Scott (Power Rangers) och Jafar av Marwan Kenzari (Mordet på Orientexpressen). Rollen som anden då? Den görs av castens i särklass största namn – Will Smith.

Filmen Aladdin har biopremiär den 24 maj 2019.

Se teasertrailern till filmen ”Aladdin” här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:57