Därför ska du sluta steka bacon – så här får du den perfekt krispig

Har du också svårt att få till din bacon perfekt? Här är ett bättre och mer effektivt sätt än att använda stekpannan.

Publicerad 2017-12-12 15:40 | Uppdaterad 2017-12-18 22:07  | Lästid: 1 minut | Marlon Appelgren

Bacon är en av nutidens mest älskade mat, i hård konkurrens med avokado, men den kan vara klurig att tillaga för den som eftersträvar perfektion i krispigheten – och det är vi många som gör. För oss kan det vara ett hästjobb och ett konstprojekt på samma gång, och när man väl stekt så många baconstrimlor som får plats i pannan har man två rundor kvar, minst!

Här är dock en metod som inte bara gör det lättare att få baconen exakt så krispig och god som man vill ha den, utan även gör att du slipper steka i omgångar.

Istället för att använda en stekpanna ska du värma upp ugnen och låta baconen tillagas på plåten.

– Bacon kokar jämnare utan de heta fläckarna som kan förekomma i en stekpanna, berättar mästerkocken Adam Sappington till matguiden Delish.com.

Snart är det 2018, året då vi alla slutar steka bacon och använder oss av en den här fantastiska metoden istället.

Källa: Delish

Dela på Facebook
Tweeta