Stiligt sportande – Café väljer åtta snygga träningsprylar

Café listar träningsprylarna som tar din nästa löprunda till en ny nivå.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-09-10 15:48  |  Lästid: 3 minuter

Träna snyggt heter det, men det har inte alltid varit det lättaste. Träningskläder har tagit snabba steg framåt de senaste åren: från neon och uselt käcka budskap till plagg som faktiskt går att ha på sig på sig en dag på stan. Utvecklingen vad gäller träningsredskap går långsammare, men verkar vara på gång. Häromåret lanserade Tingest elegant formgivna träningsprylar, och med tanke på att Adidas och Ikea nyligen annonserade ett samarbete så lär det bara vara början.

Ikeas Spänst-kollektion innehåller skoförvaring i akryl.

1. Spänstig design
Ikea Spänst, 279 kr. (OBS slut i butik – finns på en auktionssajt nära dig)
Alla som har försökt inreda en lägenhet vet att det mest omöjliga stöket att få bukt med är hallkaoset, och framför allt omöjligheten att förvara skor: speciellt för den som också tränar. Hippa modedesignern Chris Stamps kollektion Spänst för Ikea råder bot på problemet med moderiktig förvaring i akryl.

Apple och Nike släpper klocka tillsammans

2. Löp för livet
Apple watch series 3 Nike+, 3 690 kr.
Galacticos-mötet mellan Nike och Apple är en klocka framtagen för alla löpfreaks. Användarvänlighet och små förbättringar både på in- och utsidan är nyckeln till hur du ska maxa nästa runda i löparspåret.

Vit-minimalistisk basketkorg från Killspencer och Snarkitecture.

3. Cool korg
Killspencer x Snarkitecture, 8 810 kr.
Behöver du en extremt minimalistisk – och lika extremt limiterad – mini-basketkorg av hippa industridesigners från Los Angeles i ditt hem? Kanske inte, men nu när du vet att den finns då? Kolla också in Ikeas budgetalternativ från Spänst-kollektionen.

Elegant retrocykel från Pashley, Guv’nor.

4. Retro-racing
Pashley Guv’nor, från 10 178 kr.
Elegant uppdatering av racingcykel från 30-talet som gör dig till snyggast på pendlingsrutten. Lätt och snabb, lite som man själv gärna skulle vara.

Vattenflaska i glas från Eva Solo.

5. Glasklart
Eva solo, 249 kr.
Nu när du har bytt ut dina matlådor i plast mot glasditon är det i högsta grad dags att göra detsamma med din vattenflaska – om inte för din hälsas skull så i alla fall för utseendets skull.

Urbanears Hellas-lurar är gjorda för att sporta i.

6. Lura dig själv
Urbanears Hellas, 599 kr.
Tvättbara hörlurar låter inte som något man trodde att man behövde, men om du någonsin har dragit på dig ett par hörlurar efter att ha använt dem under en löptur förstår du snart varför. Hellas-lurarna är fuktsäkra, tvättbara och hopvikbara så att de får plats i gymväskan.

Fotbollstidningen Mundial erbjuder nördig sportläsning.

7. Nördig läsning
Mundial, 149 kr.
Det kan inte ha undgått någon hur sport, och fotboll i synnerhet, de senaste åren gjorts till en lins som man ska kunna se världens alla olyckor genom. Gott så, men det finns en annan typ av litterär nördighet kring sport som är lika underhållande som en Niva-krönika. Mundial är ett av flera exempel på snygga magasin som tar sportens allra minsta beståndsdelar på allra största allvar.

Alexander Lervik på Tingest gör eleganta träningsredskap.

8. Hantlar i marmor
Tingest, från 499 kr.
Bristen på snygga träningsredskap slog Tingests Alexander Lervik när han skulle köpa med sig tränings redskap till lantstället. Idén om träningsredskap man skulle slippa gömma i garderoben föddes: hantlar, kettlebells, yoga-tillbehör och en rockring – men också en träningsbänk och en skinnväska.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-10 15:50