Hoppa till innehåll

Stilikon lyfter Tiger of Swedens höstkollektion: ”Lyxig och dekadent”

Elegenta festklädda män i Ben Cobb och Tiger of Swedens samarbetskollektion.
Daniel Lindström

Modeprofilen Ben Cobb och Tiger of Sweden släpper fashionabla festkläder.

Sveriges äldsta skrädderivarumärke i samarbete med en modern brittisk stilikon – det äktenskapet kan inte bli något annat än en succé. Den första kollektionen tillsammans med Ben Cobb, mångårig journalist, stylist och redaktör på Another Magazine och Evening Standard Magazine, lanserades för ett år sedan och sålde slut på ett kick. Nu är den andra delen här, en höstkollektion – ”After dark” – med fokus på evening wear, alltså eleganta festkläder som smoking och sammetskavajer.

”Det är en lyxig, dekadent garderob designad med alla mina egna stilförebilder i åtanke. Den är gjord för sena kvällar och speciella tillfällen men kan såklart även bäras dagtid. Att använda festkläder i dagsljus är glamoröst”, förklarar Ben Cobb.

Ben Cobb är en av världens mest kända manliga modeprofiler.

Cobb är sedan streetstyle blev ett fenomen en av de mest kända manliga modeprofilerna. Hans karakteristiska look är inspirerad av 1970-talet, med figurnära kavaj och utsvängda byxor. Hans långa hår och mustasch adderar en rockstjärne-aura som fotograferna älskar att fånga på bild utanför visningarna i Milano, Paris och London.

När Ben Cobb pratar om egna förebilder nämner han den österrikiske skådespelaren Helmut Berger (googla!) som avled tidigare i år, 78 år gammal. Berger var känd för sitt jetset-liv och för att han 1970 blev den förste mannen att pryda brittiska Vogues omslag – tillsammans med skådespelerskan Marisa Berenson i ett foto av David Bailey.

”Bergers kombination av elegans och hedonism har aldrig gjorts bättre”, säger Ben Cobb.

I den nya kollektionen, som säljs exklusivt hos Matches i London (Matchesfashion.com) och i Tiger of Swedens flaggskeppsbutik, syns även en trenchcoat i skinn, skjortor i silke, stickade tröjor med V-ringning och boots med hög klack.

”En perfekt kostym är det mest smickrande en man kan bära, alltså är det viktigt att man provar många gånger så att passformen blir rätt. Eftersom  festkläder ofta är omgärdade av regler och gamla ritualer rekommenderar jag att addera ett oväntat element i din outfit, som ett bälte med ett stort spänne eller en knallröd polotröja”, tipsar Ben Cobb.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.