Annons

Helgtips: hantverksöl, mat och musik på minifestival i Stockholm

Smaka på hantverksöl från lokala Stockholmsbryggerier – i juni anordnas en tvådagars minifestival med musik och mat som tillbehör.

Olle Arnell
Foto: IBL

Mat, musik och hantverksöl. Låter det som ett event du kan tänka dig att delta i? I så fall ska du bege dig till Stockholm Brewers Festival på Orionteatern den 2-3 juni.

Medan sommaren fortfarande befinner sig ett accelererande tillstånd anordnar ölentusiasterna Mark Stein och Austin Davis en helg vikt för Stockholms mikrobryggerier.

Annons

– Vi startade Stockholm Brewers Festival eftersom vi ville att Stockholmare skulle få uppleva mer av den lokala samhörigheten som hantverksölsscenen skapar, säger Mark Stein i ett pressmeddelande.

Under fredagen och lördagen kommer det att serveras öl från en rad lokala bryggerier (se lista nedan), bourbon från Bulleit, och mat i okonventionella mixar. Även om inte rätterna är presenterade ännu är kanske inte Pärlans Konfektyr, Gamla Stans Polkagriskokeri och Stikki Nikki något man i första hand förtär i kombination med öl.

Till detta kommer du även att kunna bekanta dig med musik från Star Horse, Barbarisms, Väg och Brödet, som samtliga kommer att uppträda live.

Bulleit Bourbon kommer även att finnas på plats tillsammans med klädbutiken Unionville där du kan skapa ditt eget läderskärp från Tärnsjä Garveri. Detta samtidigt som du får en öl och bourbon från Bulleit.

Den 2-3 juni är det som gäller och mer information samt biljetter till eventet hittar du här.

Stockholmsbryggerierna som deltar i festivalen:

Stockholm Brewing Company
Brewing Költur
Nya Carnegiebryggeriet
Modernist Brewery
PKLK, Sigtuna
Kungsbryggeriet
Nordic Kiwi Brewery
Nynäshamns Ångbryggeri
Tempel Brewery
Unibärsum

Plus tre internationella gästbryggerier:

Beavertown (UK)
Dry & Bitter (Danmark)
Basqueland Brewing Project (Spanien)

Stockholm Brewers Festival äger rum på Orionteatern den 2-3 juni.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar