Stockholms 9 mest instagramvänliga restauranger & caféer

Nio restauranger och caféer i Stockholm för dig som vill äta något gott och samtidigt njuta av det visuella.

Johan Forsberg  |  Publicerad 2017-09-05 17:17  |  Lästid: 3 minuter

Medan vissa älskar det vill andra slänga mobilen i golvet när matbilden på Instagram dyker upp i flödet. Oavsett vilket är det ofrånkomligt så att restauranger och caféer allt mer strävar efter att skapa eleganta konstverk av maten i en tid då det är inte endast smaken som ska vara på topp för att bli onämnd.

 

Tyge & Sessil

Vincafét Tyge & Sessil satsar på naturviner av små och mindre kända producenter från världens alla hörn. Till det kan du avnjuta klassiska maträtter i modern tappning, så som pistage terrine, lammtartar och rösti. Den genuina och varma lokalen attraherar sofistikerade hipsters med drickglädje och genuina möten. Hit kan du gå för att göra dina vinentusiaster till vänner avundsjuka och för att visa dina följare vilken god naturvän du är.

Mest instagrammade rätt: Boquerones. Adress: Brahegatan 4.

 

Kasai

På Sveriges första och enda japanska dinnerclub skapar dansande geishor och musiker en livlig och energifylld atmosfär ståendes mitt på matbordet. Sushismaken på tungan övergår metodiskt till rytmiska rörelser i höfterna när klockan närmar sig midnatt och det är dags för fest. Hit kommer den poppiga delen av överklassen för att uppleva livets alla glädjeämnen på ett och samma ställe, äta god mat, uppleva show – och för att sätta guldkant på sitt instagramflöde.

Mest instagrammade rätt: Sushi Moriwase. Adress: Linnégatan 18.

 

Spanjorskan

Att gå till Spanjorskan är som att åka på en snabbresa till Spanien. Här kan du hugga in på stora katalanska tallrikar med skaldjur och uppleva matglädje som på Zurriola Beach i San Sebastián. Inredningen går i röda toner och minimalistiska lampor och här finns möjligheten att ta rustika matbilder för det lite mer rejäla instagramkontot.

Mest instagrammade rätt: Honungs & Lavendelglass. Adress: Nybrogatan 42.

 

Pom & Flora

View this post on Instagram

A post shared by Anna & Rasmus Axelsson (@pomochflora) on

Frukostparadiset Pom & Flora erbjuder både nyttiga och bildsköna måltider. Acaitrenden är fortfarande stark och figurerar i många olika rätter tillsammans med genuina tillbehör. Kvartersfiket har många stammisar och klassiska frukostbilder tagna uppifrån brukar dominera instagramflödet. Har du en blogg eller är sugen på att starta en? Kom hit och träffa Stockholms främsta bloggare för att lära dig från några av de bästa.

Mest instagrammade rätt: Acai Smoothie Bowl. Adress: Bondegatan 64 & Odengatan 39.

 

Älskade traditioner

Älskade traditioner andas härligt 50-tal och erbjuder en sockerkick du sällan kommer att glömma. Knapriga våfflor med glass och milkshakes med donuts kan beställas för en alldeles unik fikastund på ett av Södermalms trevligaste caféer. Klientelet domineras av sprudlande (sockerchockade?) barn och ungdomar, men välkomnar även en äldre målgrupp med sin retro-atmosfär. Om du vill lägga till en liten färgklick i ditt instagramflöde är det här stället att gå till.

Mest instagrammade rätt: Chokladvåffla med grädde och jordgubbar. Adress: Södermannagatan 42.

Läs mer om älskade traditioner i vår artikel om stället här >

 

Greasy Spoon

Amerikanska brunchhaket Greasy Spoon är ett välbekant café på Instagram med sina bildsköna matbilder och återkommande inchekningar. Här kan du få dina ägg tillagade på typ en miljard olika sätt och är du ute efter utsökt brunch är detta stället att gå till. Det finns även vegetariska alternativ så som banangröt, grönsakskorv och avocadotoast och som alltid serveras med ett ägg. Om du söker en markant ökning av följare och likes är det detta stället du ska gå till.

Mest instagrammade rätt: Ricotta pannkakor. Adress: Tjärhovsgatan 19 & Hagagatan 4.

 

Shibumi

Är du matintresserad och ute efter en japansk izakaya (gastropub) i modern inredningsmiljö, är Shibumi på Kungstensgatan ett gott alternativ. Här får du samsas med allt från nyrika arkitekter till nyskapande designers i den rustika källarlokalen som sätter guldkant på höstmörkret, och den eleganta gourmetmaten frambringar aromer du inte visste fanns förut. Vill du ha möjligheten att utveckla både dina smaklökar och dina instagrambilder på samma gång? Då ska du gå hit för en resa i fantasins värld.

Mest instagrammade rätt: Tacobonanza. Adress: Kungstensgatan 2.

 

Ett hem

View this post on Instagram

Mornings @etthemstockholm

A post shared by Larissa Wolf-Tasker (@littlewolfprojects) on

Ett hem är både ett hotell och restaurang för den allra mest kräsna besökaren och precis som namnet illa döljer är känslan här av att vara inbjuden på middag till någons hem. Bakgården erbjuder en grönskande och romantisk miljö för det nykära paret och kanske kan en övernattning vara pricken över i:et efter en middag under en magisk kvällshimmel. Möblemanget kännetecknas av nordisk design som förenas med det livliga växthuset och blommornas dofter. Menyn är säsongsbetonad och skrivs ihop samma dag.

Mest instagrammade rätt: Kalv tartar. Adress: Sköldungagatan 2.

 

Gretas

Café Gretas är en del av Scandic Hotells Haymarket som andas 20-tals elegans och optimism. Kontrasten mellan nutid och dåtid är påtaglig, vilket genomsyrar hela byggnaden. Avocadomackan är deras signum och hit kommer Sveriges modeelit för att plåta glamourösa instagrambilder med Gossip Girl-känsla. Frukostmenyerna görs samma dag och influeras av hälsosam och miljömedveten mat. Med gångavstånd till Stureplan och Stockholms främsta klädbutiker är en frukost på Gretas den perfekta starten på en lyckad shoppingrunda.

Adress: Hötorget, Haymarket by Scandic. Mest instagramamde rätt: Avocadotoast.

[newsletter]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-06 08:49