Hoppa till innehåll

Stockholms Bränneri släpper sommarfräsch gindrink

Ett glas och en flaska
Robin Åberg

Bara att hälla upp ett glas med en isbit och luta sig tillbaka i solstolen.

En galen värmebölja sveper över landet och det finns i stort sett bara två saker man kan göra, bada eller sippa på en svalkande dryck i en skön stol. När det kommer till vilken dryck som bäst avnjuts i denna sköna stol i skuggläge är nyheten Negroni Rosa från Södermalmsbaserade Stockholms Bränneri ett starkt alternativ.

Negroni Rosa är en somrig tolkning av en klassisk Negroni och består av en noga blandning av Stockholms Bränneris Pink Gin, förra årets succé Stockholms Aperitif – Röd och Spriteriets Rosé Vermouth tillverkad på andra sidan stan i Vasastan.

Smaken beskrivs som en lättsam och balanserad variant av klassikern, med blommiga toner men utan att tappa den uppfriskande bitterheten som man söker i en klassisk Negroni. Varje komponent hjälper till att skapa en somrig helhet.

– Ginen är destillerad med rabarber och rosenblad. Vermouthen är baserad på rosévin kryddat med bland annat rabarber, malört och renfana, och Stockholms Aperitif – Röd får sin karaktär av rönnbär och lingon. Tillsammans får vi en explosion av härliga skandinaviska sommarsmaker på ett komplext vis, fortsätter Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Negroni Rosa hakar på trenden med färdigbuteljerade cocktails som Stockholms Destilleri varit med om att driva på med sina tidigare släpp Winter Negroni, Negroni Bianco samt en färdigblandad Martini. Just denna Negroni Rosa avnjuts bäst som den är, i ett fint glas med en stor isbit.

Den färdigbuteljerade Negroni Rosa släpps på Systembolaget den 21 juli. Artikelnummer: 5289902, 26%, 500 ml, 256 kr

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.