Hoppa till innehåll

Stockholms mest avslappnade vinbar? – Så blir nya stökiga NOFO Wine Bar

Större, stökigare och mer avslappnat. Nya vinbarskonceptet på NOFO Hotel & Wine Bar lovar gott.

Vinbaren på populära botiquehotellet NOFO Hotel på Södermalm i Stockholm svidar om till en mer informell kostym i vår. Kompisduon Linnea Tammemägi och Matilda Sandell, som lärde känna varandra i köket på världsberömda stjärnkrogen Fäviken utanför Åre, står bakom det nya konceptet, som snarare drar åt vinhak än traditionell vinbar.

”Jag är sjukt taggat på att äntligen få göra det här tillsammans med Matilda! Vi har länge haft en vision om att gå ihop och blanda den professionella servicen från fine dining med den familjära, hemma hos-stämningen vi har här på NOFO. Vinbar gör det nästan inte rättvisa, vi vill snarare skapa ett vinhak – större, stökigare och mer avslappnat”, säger Linnea Tammemägi, food & beverage manager på NOFO Hotel & Wine Bar.

Linnea Tammemägi (t.v.) och Matilda Sandell (t.h.)

”Det blir som ett enda stort vardagsrum dit alla är välkomna för gott häng med bra musik, god mat och våra egna favoritviner”, säger restaurangchefen Matilda Sandell, som tidigare chefat på välrenommerade krogar som Nook och Aloë.

Vinerna paras med en meny med mindre rätter som kolgrillad squid och pilgrimsmusslor som varvas med större rätter som helgrillad kyckling med tillbehör.

Det nya konceptet invigs den 7 mars och vinbaren håller öppet måndag-lördag kl 15-01 och söndag kl 15-23.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.