Hoppa till innehåll

Stone Island smäller upp en lyxig flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Italienska lyxvarumärket Stone Island slår upp dörrarna till sin nya industriella flaggskeppsbutik i hjärtat av Stockholm.

Stone Island är det italienska lyxvarumärket som de flesta av oss förknippar med engelska fotbollshuliganer och bröderna Gallagher. Få plagg signalerar lika mycket attityd som företagets parkas, anoraks och arméjackor med den karaktäristiska avtagbara etiketten med kompassnålen på vänsterärmen.

Nu blir Stone Island granne med bland andra Acne Studios med sin nya påkostade flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm. Butiken spänner över 90 kvadratmeter och är ritad av den välrenommerade designbyrån OMA/AMO med arkitekten Samir Bantal i spetsen som har en diger bakgrund inom modeinredning.

En syraetsad metalldisplay i grönt ljus presenterar varumärkets sneakers.

Butiken speglar Stone Islands tuffa estetik med mycket metall och neonljus. Stora fönster vetter ut mot Norrmalmstorg och materialen i butiken går i rostfritt stål, harts och även kork som har bränts, sandblästrats och ytbehandlats och som absorberar ljud och motverkar fukt.

Strimlat återvunnet papper och harts har pressats samman under högt tryck för att skapa möbler, så som bordet i bilden, för att se ut som betong.

De rostfria stålväggarna och plåttaket tillsammans med det cementfärgade golvet och de betongliknande möblerna ger en tydlig industriell vibb som synkar med Stone Islands stenhårda image.

Den nya svenska flaggskeppsbutiken ligger på Norrmalmstorg 1 i centrala Stockholm och erbjuder hela Stone Islands sortiment, inklusive säsongskollektionerna samt Ghost-, Marina- och Stellina-serierna.

Stone Islands nya flaggskeppsbutik ligger på Norrmalmstorg 1 i Stockholm.

Stone Island grundades 1982 i norra Italien av modesignern Massimo Osti. Varumärket blev snabbt känt för sina ovanliga och slitstarka materialval. På 90-talet blev de stryktåliga plaggen populära bland engelska fotbollshuliganer. Oasisbröderna Noel och Liam Gallagher är inofficiella ambassadörer av varumärket.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.