Hoppa till innehåll

NikeLab släpper vattentät sneaker tillsammans med Stone Island

Tom Cehlin Magnusson

NikeLab och Stone Island fortsätter sitt samarbete – denna gång med en sneaker. Den italiensk-amerikanska versionen av Sock Dart kommer i ett högre utförande än vanligt, och med vattenavledande tyg.

Den futuristiska sneakerklassikern Nike Sock Dart får sig en uppdatering av det italienska kultmärket Stone Island. Skon släpps nu för första gången i en något högre modell, och med vattenavvisande material. NikeLab har dragit nytta av Stone Islands kunnighet inom textilinnovation och tagit fram en sneaker som avvisar vatten och samtidigt ger ett nedslitet intryck i tyget.

The_NikeLab_x_Stone_Island_Sock_Dart_Mid_9_hd_1600

För att ytterligare skydda bärarens fötter från regnvatten är skons karakteristiska hål igenfyllda, samtidigt som framfoten är mönstrad på ett sätt som ska avleda vatten och öka skons grepp.

The_NikeLab_x_Stone_Island_Sock_Dart_Mid_1_rectangle_1600

Nike Sock Dart togs fram redan för nästan femton år sedan, då med en maskinstickad överdel som blev förstadiet till det som idag är Nikes Flyknit-teknik. NikeLab och Stone Island har samarbetat tidigare, tidigare i höstas fick Café en exklusiv intervju i Milano med Stone Islands creative director Carlo Rivetti som du kan läsa här.

NikeLab Sock Dart Mid x Stone Island släpps den 26 januari och finns tillgänglig hos NikeLab-återförsäljare, nike.com/nikelab, Stone Islands butiker och på stoneisland.com.

sockdart_master_16x9_hd_1600

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.