Hoppa till innehåll

Tårta på tårta? Stone Island och Dior släpper färgstarkt samarbete

De första bilderna på det efterlängtade samarbetet mellan det franska lyxvarumärket och det italienska kultmärket är här. Resultatet? exklusiva material, tekniska detaljer och mycket färg.

Kollektionen beräknas debutera kring mitten av 2024 och hämtar inspiration från båda märkenas arkiv för att blanda haute couture med militär funktionalitet – ett utsuddande av gränserna mellan streetwear och lyx som kännetecknar Jones designfilosofi.

Smakproverna som bilderna erbjuder visar kombinationer av ädla material och experimentella färger – från Diors signaturbroderier behandlade med Stone Islands färgningstekniker till jackor av en bomulls-sidenvariant av Stone Islands Raso Gommato-material. 

Diors chefsdesigner Kim Jones betonar samarbetets organiska natur – det gemensamma arvet och hantverksskickligheten hos både Dior och Stone Island ska stå i fokus.

Även om lanseringsdatum och priser ännu inte har offentliggjorts förväntas kollektionen förkroppsliga essensen av Massimo Ostis och Christian Diors arv.

Modell iförd lila t-shirt med rosa shorts och rosa väst med en rosa filt i handen.

Bilder: Dior

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.