Hoppa till innehåll

Politiska reklamen stoppades från Super Bowl – se den här

Anaïs González Cruz

Donald Trumps gränsmur mellan Mexiko och USA kan mycket väl bli verklighet. Men det ville man inte påminna Super Bowl-tittarna om.

bord

Artisten Lady Gaga tog tydlig ställning mot USA:s president Donald Trump under sitt Super Bowl-framträdande. Men årets kanske allra största kritiker stoppades av det amerikanska tv-bolaget Fox.

Företaget 84 Lumbers Super Bowl-reklam ansågs vara så kontroversiell att bara några få ögonblick ur den fick sändas. Anledningen? Den handlar om en mexikansk kvinna och hennes dotter som försöker ta sig till USA – men som stoppas av en mur.

– Att bara ignorera gränsmuren och konversationen om invandring som pågår i media just nu och runt varje köksbord i landet kändes inte rätt, säger Rob Shapiro vid Brunner, agenturen som skapade reklamen tillsammans med 84 Lumber, enligt Rolling Stone.

I den alternativa versionen hade muren ersatts med taggtråd och en hänvisning till originalklippet på 84 Lumbers hemsida. Och responsen var överväldigande. Efter sändningen kraschade sajten på grund av den höga trafiken.

– Versionen som sändes må ha ett annat slut än det vi ville visa, men budskapet är detsamma, tillägger Shapiro.

Mer om helgens Super Bowl: VIDEO: Lady Gaga gav precis årets show på Super Bowl

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.