Hoppa till innehåll

Nu kan du köpa Supreme x Louis Vuitton på auktion i Sverige

Olle Arnell

Efterfrågan på Supremes samarbete med Louis Vuitton var enorm vilket gjorde att priserna på andrahandsmarknaden steg med uppåt 200 procent. Nu anordnas en auktion av Bukowskis.

När Louis Vuitton visade upp sin höst- och vinterkollektion för män 2017 tidigare i år var det samarbetet med Supreme som drog flest blickar till sig.

Bland plaggen och produkterna som släpptes fanns bland annat en ryggsäck, ett etui, en plånbok, en hoodie, ett iPhonefodral, ett par skor, en magväska och ett skärp.

Köerna ringlade långa när väl plaggen och produkterna släpptes till försäljning och åtgången var större en beräknad, vilket bland annat ledde till att planerade pop-up-butiker ställdes in – och att priserna på andrahandsmarknaden steg kraftigt.

En Supreme x Louis Vuitton-pop-up i London.

I en genomgång som Highsnobiety gjort tillsammans med sajten StockX, som fungerar ungefär som börsen fast med andrahandsförsäljning av exklusiva produkter, jämför de utgångspriset med snittpriset på andrahandsmarknaden.

Ryggsäck och etui.

Mest påslag får du betala för etuit i rött som stigit från 305 till 914 dollar, alltså nästan 200 procent. Ryggsäcken har ökat tredje mest, med drygt 130 procent, och kostar ca 9 100 dollar jämfört med utgångspriset som var 3 900 dollar. Och nu kan du buda hem tre av produkterna i en auktion som det svenska auktionshuset Bukowskis anordnar, däribland hoodien som inte går att få tag på via StockX men som säljs på bland annat eBay.

De saker du kan buda på är ryggsäcken (utropspris 90 000 kronor), hoodien (utropspris 50 000 kronor) och iPhonefodralet (utropspris 20 000 kronor). Utropspriserna är en värdering, buden startar från noll. I auktioner som denna finns alltid ett ”dolt” så kallat acceptpris, vilket är en icke angiven summa som måste uppnås för att kunna vinna auktionen (du kan alltså inte vinna auktionen om du lägger 2 000 kronor på ryggsäcken och ingen budar över). Vanligen ligger acceptpriset på en procentsats kring 60-80 procent av utropspriset.

Auktionen hittar du på Bukowskis.com och den avslutas 26 september. Produkterna visas exklusivt under auktionen by appointment only i Bukowskis lokaler på Arsenalsgatan 2, Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.