Hoppa till innehåll

Svensk influencer tror att hon är hatad av Taylor Swift-relaterad anledning

Twitter är en plats full av märkliga och lite otippade konflikter. Vi summerar den senaste

Influencern Alicia Lauterbach publicerade nyligen ett inlägg där hon skrev ”Hörni jag kan inget om Taylor Swift vilka låtar bör jag ha lyssnat på innan konserten”.

En märklig förfrågan, då samtliga streamingtjänster tillhandahåller olika typer av topplistor för alla artister och man lätt kan gå in och lyssna på dem. Alternativt hoppa in i ett album på slump, så ansträngande är det faktiskt inte att lyssna på musik och om man ändå tycker det, så bör man kanske överväga om man ska gå på konserten i fråga. Hursomhelst, det var ett sidospår.

Det här inlägget skärmdumpade i alla fall twittraren @elinsponny med kommentaren ”Hon kunde väl låta en Swiftie få den biljetten istället ?” Detta refererade förstås till de omtalade stora svårigheterna att få tag i biljetter till helgens konserter och de många fans som inte lyckats, trots lång väntan i diverse biljettköer. Det kan därför upplevas som aningen provocerande att en influencer dels skyltar med att hon kommit över en biljett och dels att hon inte är särskilt intresserad av artisten.

Vi såg ett liknande fenomen i samband med releasen av Playstation 5, när vissa gamers blev irriterade på att av spel ointresserade influencers tilldelades konsoler, trots den stora bristen på enheter.

Lauterbach responderade på detta med en ny post där hon skrev ”Hahahahha att jag e hatad på twitter atm”

Hatad. Råkade Lauterbach skriva fel? Är hon inte på det klara vad ordet betyder för de flesta av oss? Eller betyder hata någonting alldeles annorlunda för henne än för oss andra? Man undrar i så fall vad.

Café har försökt nå Taylor Swift för en kommentar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.