Mest sökta porren i Sverige 2016 är så sjukt svensk

Statistik från sajten Pornhub visar att vi svenskar helst vill se det som vi själva känner igen – andra svenskar.

Anaïs González Cruz | Foto: Shutterstock  |  Publicerad 2017-01-11 15:40  |  Lästid: < 1 minut

Porrsajten Pornhub har nu släppt sin årsredovisning om användarnas besöksvanor under 2016 – och föga förvånande hade sajten ett riktigt bra år.

Sammanlagt sågs 92 miljarder (!) klipp under de 23 miljarder besöken, vilket kan brytas ner till 44 000 besök VARJE minut.

En helt galen mängd porr alltså. Särskilt populär var virtual reality-kategorin, som ökade explosionsartat med 584 procent.

Men vad ville vi helst se här i Sverige då? Håll i er nu. Svaret är ”swedish”.

Och intresset att se just andra svenskar in action verkar vara ett genomgående tema på tio i topp-listan. Sökningen ”svensk” kvalar in på plats 5 och ”swedish amateur” på plats 10.

Kerstin Isaxon är sakkunnig inom sexualupplysning på RFSU. Hon tror att vi svenskar helt enkelt vill känna igen oss i det vi ser:

– Det kan nog handla om en vilja att kunna identifiera sig med det man tittar på. Tidigare har porren varit betydligt mer exklusiv och svårtillgänglig, men nu har de flesta en kamera hemma och kan själva spela in material och ladda upp på nätet. Och just amatörporren ger nog svenskarna den där känslan av autenticitet, det känns mer äkta och nära helt enkelt.

Kan det inte vara så att man hoppas få syn på grannen, då?

– Så kan det också vara, kanske är det lite spännande om man skulle se någon man kände igen.

Det här ville vi också se under året som gick

pornhub

Mer läsning

Svenskarnas sexvanor under 2016

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:26