Svenskarnas sexvanor under 2016

Vi kanske inte pratar så ofta om ämnet sex – men det betyder inte att vi inte praktiserar det.

Thowe Wagner Larsson  |  Publicerad 2017-01-09 16:36  |  Lästid: < 1 minut

Vi svenskar brukar inte dela med oss av sexuella aktiviteter, fantasier eller vilka lekfulla tillbehör vi föredrar. Men det betyder inte att vi somnar så fort vi kliver in i sovrummet. Enligt en undersökning gjord av Sinful.se är vi allt annat än pryda.

Svenskarnas sexvanor under 2016:

1. De sexigaste namnen – Ingrid och Kjell

Genom att undersöka namnen på beställningarna och ta reda på vilka namn som i genomsnitt lägger mest pengar på sexleksaker har man fått fram Ingrid och Kjell.

2. 34-45-åringar är mest nyfikna

Åldersgruppen 34-45 är de som beställer mest sexleksaker. En förklaring kan vara att man känner sig mer bekväm i sin kropp och med sin partner i den här åldern och därför vågar testa nya saker. En annan förklaring kan vara att sexet har börjat bli slentriant och att man vill piffa till det.

3. Vi gillar vibration och anala leksaker

Kvinnorna har köpt flest Magic Wands i år (en slags massagestav) och männen har istället riktat fokus mot bakdelen och köpt flest anala leksaker. Jämfört med 2015 har försäljningen av anala leksaker till män ökat med 34 %.

4. Leksaker för par är fortsatt populärt

Precis som under 2015 har leksaker som ger båda parter stimulans varit mest populärt. Vi vill helt enkelt att vår partner ska njuta lika mycket som vi gör.

5. Svenskarna är tokiga i handbojor

Under 2016 sålde Sinful 2 012 par handbojor, vilket räcker till att utrusta cirka 10% av den svenska poliskåren med handbojor.

Mer läsning från Café!

6 vanor par med ett riktigt bra sexliv har

8 smarta tips för ett bättre förhållande

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-29 09:04