Hoppa till innehåll

Svenska Felicia har byggt upp en Narcosvärld i The Sims

Johan Forsberg

Pablo Escobar, kokain och pengatvätt. Svenska Felicia Malmström har byggt upp en Narcos-värld i det klassiska dataspelet The Sims.

Våra gamla favoritkaraktärer Pablo Escobar och Gustavo Gaviria är döda sedan långt tillbaka, men i The Sims har Medellín-kartellen återuppstått från de döda. Journaliststudenten Felicia Malmström har snickrat ihop en The Sims-värld likt den tv-serie hela världen följer.

I Felicias värld driver Pablo Escobar en drogverksamhet, tvättar pengar i en restaurang och skaffar sig fiender som försökt kidnappa knarkkungens barn. Café kontaktade henne för att fråga om projektet.

Pablo Escobar sköter om sin cannabisodling.
Pablos Escobars hus vaktas av hans sicarios.

Hur kom du på den här idén?

– Jag såg de två första säsongerna ganska nyligen och blev förälskad i Pablo och Gustavo. Eftersom jag har spelat The Sims sedan jag var tio år gammal så var det ganska lätt att illustrera karaktärerna i serien. Sedan installerade jag en mod i spelet som gjorde det möjligt att fixa droger. Jag började med att köpa kokain för fyra miljoner ”simdaler”.

Hur långt tid har det här tagit?

– Inte så långt tid, två heldagar ungefär.

Kokainet lagras i en källarvåning.
Pablo Escobar kör lite karaoke tillsammans med sin kompanjon Gustavo i ett något onyktert tillstånd.
Pablo Escobar dansar naken på dansgolvet i ett av hans många hus.

Vad har Medellínkartellen fått göra i din värld hittills?

– Jag har precis flyttat Pablos familj till utkanten av Sims-världen. Det är lite lugnare och mer familjevänligt där. Men han har kvar drogverksamheten och odlar lite cannabis på tomten.

De testar sina egna droger i serien, görs detta även i din värld?

– Ja, förra veckan hade de en massa fester där de snortade kokain. Problemet var att mina ”simmar” blev så beroende att de bara låg i soffan och hade ont i näsan hela tiden.

Pablo Escobar testade även på Yoga, vilket han tyckte var sådär.
I samma hus fanns det ett SPA, men både Pablo Escobar och Gustavo ville därifrån. De har ju ett drogimperium att sköta!
Pablo Escobar har nyligen blivit pappa, men är inte jättebra på att ta hand om små bebisar.

Och sen röstar folk på Twitter om vad som ska byggas härnäst?

– Ja men de kommer de få göra. Efter den senaste omröstningen så bestämde mina följare att Pablos katt skulle få ett eget slott.

Felicia Malmströms Twitter-poll.

Följ Felicia på Twitter för att följa med i det fortsatta skapandet av Narcosvärlden. Frågan vi ställer oss är när Felicia kommer att välkomna The Search Bloc och överste Carillo in i Sims-världen för att jaga den fruktade Medellínkartellen?

Mer om Narcos! Pablo Escobars son om de 13 största felaktigheterna i Narcos

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.