Premiärdatum, handling – allt vi vet om Narcos: Mexico säsong 2

Gör dig redo för rond två av spinoffen för världens mest hyllade kartelldrama. Som ser ut att landa på Netflix tidigare än många kanske trott.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-10-25 14:51  |  Lästid: 2 minuter

Behöver vi skriva ”spoiler alert” för den som ännu inte sett första säsongen av Narcos: Mexico? Nä, tänkte väl det.

Den första säsongen av spinoff-serien Narcos: Mexico lyfte godset från kokainkungen Pablo Escobars fäste i Colombia till en ny plats för att komma närmare ursprunget till nutidens moderna drogkrig – Mexiko. I Narcos: Mexico fick vi följa med när DEA-agenten Kiki Camarena (Michael Peña), flyttar från Kalifornien till Guadalajara, Mexiko, för att pussla ihop ledtrådar och komma åt den uppåtklättrande Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna), som är på god väg att bli Mexikos första stora knarkbaron.

Nu har det snart blivit dags för en fortsättning av serien, som i början av 2020 ser ut att återvända till Nordamerika och Mexiko för en andra säsong.

Den första säsongen av Narcos: Mexico bjöd på en ingående berättelse av uppkomsten för den fruktade Guadalajara-kartellen och mannen som byggde den från grunden – Miguel Ángel Félix Gallardo. //Foto: Netflix

I Narcos: Mexico får vi framförallt följa karriärresan för Miguel Ángel Félix Gallardo – från ambitiös, underskattad affärsman till mäktig drogbaron som styr den kriminella ordningen i Mexikos undre narkotikavärld.

Detta parallellt med DEA-agenten Camarena hack i häl, och i ständig kamp för samhällets rättvisa. Just den formen av dramaturgi är och har förstås alltid varit avgörande för Narcos storytelling – en serie som tog avstamp hos ett av de största namnen inom narkotikahandeln och som verkar ha i avsikt att arbeta sig igenom varje stor historisk front i det globala kriget mot droger. Med det sagt känns det kanske dags för serieskaparna att berätta en ny historia om en av Sinaloakartellens största ledare och en av nutidens mest medieomsusade kokainsmugglare genom tiderna – El Chapo, månne?

En av höjdpunkterna från Narocs: Mexico är förstås den rafflande klassresan för naiva karaktären Rafael Caro Quintero (i serien kallad ”Rafa”), som går från kompetent och luspank gräsodlare till en av ledarna för den fruktade Sinaloakartellen. //Foto: Netflix

Nu står det även klart att fans av serien inte behöver vänta så mycket längre innan en ny berättelse landar på Netflix. Faktum är att det nämligen – på sätt och vis – redan står klart att säsong 2 släpps på streamingjätten i februari 2020. Detta efter att ett fan kommenterat ett Instagraminlägg från skådespelaren Jose Maria Yazpik (som spelar Amado Carrillo Fuentes i serien) och frågade om den andra säsongen fått ett lanseringsdatum. Något som skådespelaren besvarade med ”februari”.

Även om Netflix valt att inte kommentera uppgifterna verkar det förstås högst troligt att skådespelaren gjorde, vad man i de flesta fall skulle kalla för, en tabbe, genom att skriva ett lanseringsdatum som ännu inte presenterats.

Huruvida nästa säsong tar vid ödet för en viss Rafael Cara Quintero, som fortfarande är på fri fot och som 2018 listades som en av FBI:s ”Top 10 Most Wanted” (med en astronomisk hittelön på 20 miljoner dollar) återstår att se. Eller om det istället blivit dags att skildra uppkomsten av Sinaloakartellens stora frontman och samtidens kanske mest medieomsusade kokainkung Joaquín ”El Chapo” Guzmán – ja, det är som sagt något framtiden får visa.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-28 10:48