Hoppa till innehåll

Göteborgs absolut högsta hotellbyggnad har nu slagit upp portarna

Jonas Strandberg

34 våningar högt, över 400 hotellrum, restauranger, takbarer, bibliotek, spa och mycket mer. Nu har påkostade Hotell Draken öppnat i Göteborg och så här ser Petter Stordalens nya storsatsning ut på insidan.

Mitt på Järntorget i Göteborg har Clarion Hotel Draken nu rest sig med sina 34 våningar som bjuder på utsikt över hela staden. Totalt har hotellet 474 hotellrum och av dessa är tre av dem sviter belägna på våning 29 i byggnaden. Ambitionen har varit att hotellets genomgående tema av filmhistoria tydligt både ska synas och kännas. 

”Vi har jobbat inför den här dagen länge och vi är oerhört glada över att hotellet nu är öppet och gästerna börjat checka in. Men vi är också väldigt glada över göteborgarnas intresse för hotellet. På invigningen möttes personalen av massvis av förväntansfulla göteborgare som ville se och uppleva Draken på plats. Det var ett intresse som överträffade allas våra förväntningar och som gör oss glada och varma in i själen”, säger Clarion Hotel Drakens och Strawberrys ägare Petter Stordalen.

Både den K-märkta biograf Draken och nöjespalatset Vågen bevaras i hjärtat av hotellet. Utöver Living Room-baren där det går utmärkt att avnjuta en drink till liveunderhållning, har Hotel Draken även satsat ordentligt på ett hemtrevligt bibliotek med bekväma soffgrupper att slå sig ned vid. Här kan gästerna slå sig ned med något gott att dricka och lyssna på sin favoritfilmmusik på vinyl.

Dessutom är bordsbokningen nu öppen till Brasserie Draken. Omringad av panoramafönster bjuder restaurangen på en otrolig utsikt över staden och hamninloppet. Menyn är influerad av såväl de franska brasserierna som västkustens råvaror. Vinlistan som erbjuds är välsorterad med flera unika årgångar, handplockade av sommelier Andreas Hiller. En trappa upp finns rooftop-baren med en unik meny av cocktails framtagna av prisvinnande Arber Bamci. 

Så ja. Ett riktigt mäktigt nytillskott i Göteborgs uteliv är härmed förklarat öppnat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.