Hoppa till innehåll

SVT strandsätter ungdomar i ny realityserie

En tjej i helikopter.
Robin Åberg

SVT fortsätter på den inslagna vägen att sätta vanliga personer i utmanande situationer och låta experter analysera skeenden. Denna gång står 25 000 kronor på spel.

På onsdag 6 mars har SVT:s nya realityserie Utmaningen premiär. I åtta avsnitt får tittarna följa en grupp unga människor mellan 18 och 23 år, som aldrig tidigare träffats, ut i vildmarken. Med bara en väska med kläder ger de sig ut i en okänd miljö långt ifrån vardagen, utan en aning om vad som väntar dem.

Likt program som Robinson, Mästarnas mästare och Farmen kommer deltagarna tävla i olika utmaningar där en efter en slås ut tills bara en ensam vinnare står kvar med prispotten på 25 lax.

Deltagarna blir väckta mitt i natten och får härda ut i en nattutmaning. Foto: SVT

Programledare är Youtubern och influencern Rezdar Bakri. Bakri har själv varit ute på äventyr runt om i världen i videos som Bjuder djungelstam på SVENSKT GODIS, Bjuder öken-stam på SVENSKT GODIS och Bjuder afrikansk stam på SVENSKT GODIS.

”Det har varit sjukt roligt, spännande och inspirerande att se deltagarna ta sig an utmaningarna. Jag älskar att kasta mig ut i det okända och söka mig till svåra utmaningar”, säger Rezdar Bakri i ett pressmeddelande.

Rezdar Bakri och Dr. Tracy. Foto: SVT

Det vore inte ett SVT-program om det inte fanns en gnutta folkbildning inbakad i smeten. I Utmaningen finns läkaren Tracy Ghattas, även kallad Dr. Tracy, på plats och förklarar vad som händer i hjärnan och resten av kroppen när deltagarna utsätts för fysiska och psykiska utmaningar.

”Så bra att man fått möjligheten att få in roliga fakta om kroppen i ett sånt här program. Och att man faktiskt kan se hur det påverkar våra deltagare”, säger Dr. Tracy.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.