Hoppa till innehåll

Tack för musiken gör comeback i SVT – här är hela gästlistan

Tack för musiken
Robin Åberg

Efter en paus på nästan 10 år är musiktalkshowen där Niklas Strömstedt pratar och spelar musik med svenska artister tillbaka och gästlistan ser lovande ut.

Programserien “Tack för musiken” startade 2011 och sändes under fyra säsonger i SVT. Nu är det återigen dags för Niklas Strömstedt att bjuda in gäster från Sveriges artistelit till åtta kvällar i musikens tecken. I programmet blandas musikaliska möten med samtal om låtskrivande, inspiration, karriär och inte minst livet.

Utöver programledaren Niklas Strömstedt kommer kvällens huvudperson även att få möta speciellt inbjudna gäster med anknytning till artistens liv och karriär. Och allt ackompanjeras av ett husband under ledning av Ola Gustafsson.

Foto: Annika Berglund /Monkberry/ SVT/ Carina Bergfeldt.

”Det är nästan tio år sedan sist så det känns fantastiskt inspirerande och väldigt roligt att få göra det här igen. Dessutom tycker jag att den här typen av program saknas i rutan”, säger Niklas Strömstedt.

”Jag ser mycket fram emot att få möta dessa artistkollegor och är nyfiken på hur de tänker kring sitt artisteri, sitt skapande och sin karriär. Hur och var började alltsammans och vad de har tagit med sig genom åren? Det här är ett program som verkligen fokuserar på musiken”, fortsätter han.

Programmet kommer under våren att spelas in inför publik på Intiman i Stockholm. Första programmet sänds lördagen den 13 april och då gästar Miss Li. Senare program bjuder på en blandning av pop, rock, hip hop och jazz. Du hittar alla gäster här nedanför.

Alla gäster i Tack för musiken:

Lördag 13 april kl 21.00: Miss Li
Lördag 20 april kl 21.00: Per Gessle
Lördag 27 april kl 21.00: Miriam Bryant
Lördag 4 maj kl 21.00: Danny Saucedo
Fredag 12 juli kl 20.00: Björn Dixgård
Fredag 19 juli kl 20.00: Bo Sundström
Fredag 26 juli kl 20.00: Jireel
Fredag 8 augusti kl 20.00: Molly Sandén

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.