Hoppa till innehåll

Swedish House Mafia ställer ut på Fotografiska inför comebacken

Erik Sedin

För den otåliga supportern går det att få vatten på sin SHM-kvarn redan innan comebacken på Tele2 Arena i maj. Detta i form av en fotoutställning på Fotografiska i Stockholm.

Den 2:a, 3:e och 4:e maj stiger Swedish House Mafia ur askan på Tele2 Arena efter en paus på ungefär sex år. Efter de tre inledande Stockholmsaftnarna drar bandmedlemmarna Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso ut på en fyra månader lång världsturné. Likt tidigare dokumenterat har turnélivet varit påfrestande för de tre medlemmarnas vänskap sinsemellan, vilket till slut gjorde att bandet splittrades 2013.

Nu har bandet tagit hjälp av den svenska fotografen Alexander Wessely för att visa hur fram- och motgångarna kan se ut under turnélivet. Wessely har följt bandet på nära håll i flera år och vill nu dela sina upplevelser av gruppens resa från död till återuppståndelse.

– Alexander har följt vår resa på ett sätt som ingen annan kunnat. Han ser, hör och tolkar allting vi gör på ett visuellt plan. Hans otroligt starka estetik ligger mycket nära våra hjärtan och speglar livets resa nästan exakt, säger Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell i ett pressmeddelande.

https://www.instagram.com/p/BwH_aM2lMRp/?utm_source=ig_web_copy_link

Utställningen slår upp portarna på Fotografiska i Stockholm den 30:e april, och visas till och med den 5:e maj. Det lär dock inte bli lika mycket pyroteknik som på konserterna, tyvärr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.