Ta en titt på Lamborghinis nya monsteryacht för 32 miljoner kronor

Två motorer med 2 000 hästkrafter, en massa kolfiber och en sportbilsratt – Lamborghinis nya yacht är precis så elak som du kan föreställa dig.

Markus Aamisepp | Foto: Lamborghini  |  Publicerad 2020-07-01 13:04  |  Lästid: 2 minuter

Det finns båtar och så finns det båtar. Är man en vanlig person som vill cruisa runt i skärgården kanske man nöjer sig med en halvdassig styrpulpetbåt bara för att få känna den friska havsbreezen smeka ansiktet. Har man en snäppet mer rågad pengapung kanske man börjar kika på segelbåtar och äger man en oljerigg eller två tar man eventuellt steget in i den svindyra yachtvärlden.

Det behöver inte nödvändigtvis handla om den nu avlidne Microsoftmiljardären Paul Allens (inte för att förväxla med karaktären i American Psycho) odjur till lyxkryssare för 3 miljarder. Nej, det finns betydligt billigare alternativ (nåja) – däribland det italienska lyxbilmärket Lamborghinis nya yacht med en, fortfarande pepprad, prislapp på nästan 32 miljoner kronor.

Det vräkiga märket har alltså nu för första gången, i samarbete med yachtmärket Tecnomar, tagit sig an det här med vatten. Monsteryachten är enligt ett pressmeddelande från bilskaparna inspirerad av sportbilsmodellen Sián FKP 37 och ser, enligt oss, riktigt riktigt elak ut.

Båten kommer med två motorer med 2 000 hästkrafter med en hastighet på upp till 60 knop – det vill säga runt 111 kilometer i timmen – vilket är rysligt snabbt för en yacht. Det har bland annat också att göra med den är gjord av samma lätta kolfiber som används i bilarna, vilket gör att yachten faller under kategorin ”ultra-lightweight”. Trots dess längd på dryga 19 meter väger den alltså bara 24 ton.

Självklart inkluderas även sportiga säten iklädda Lamborghinis patenterade läder och en vräkig bilratt med den arga guldiga tjuren på. Men är du inte helt och hållet nöjd med grundmodellen kan du ju alltid skräddarsy den lite med Lamborghinis Ad Personam-program där du kan välja att konstruera den med flera olika färger, nyanser och material.

Har du mot förmodan råd att punga ut 32 miljoner för en båt du kan använda i Sverige ungefär 3 månader om året (nåja – åtminstone om det ska vara njutbart) kan du göra det först nästa år när de börjar släppas.

Fler bilder på Lamborghinis nya monsteryacht:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-09 12:51